Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Nieźle, 3 lata temu dałem za taką ponad 150zł
Awatar użytkownika
mihas

Post autor: mihas »

Nowy multitool - SOG Powerlock. Chyba się z nim dogadam, chociaż przesiadka z Leathermana PST będzie ciężka :).
Obrazek
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

To akurat nie mój zakup, ale jest na tyle ciekawy, że postanowiłem go tutaj umieścić. Obczajcie drugi post w tym wątku:

http://www.cpfmarketplace.com/mp/showth ... -SF-oldies

5 lampek za 2400$ w ciągu 2min od wystawienia :o :o :o
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

700USD za jakąś lekko udziwnioną latarkę 2xAA, ciut obdrapaną? Chyba nie ogarniam... :mrgreen:
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
greg pisze:700USD za jakąś lekko udziwnioną latarkę 2xAA, ciut obdrapaną? Chyba nie ogarniam... :mrgreen:
ONI są inni... :mrgreen:
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
mihas

Post autor: mihas »

Niezły desperat :) Kilka postów niżej co nieco się wyjaśnia - jego żona jest daleko na wycieczce i jeszcze nic nie wie :mrgreen:.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
Dziś doszło najnowsze moje światełko... :mrgreen:
Obrazek
Nówka sztuka w kartonie, wylicytowana za 101,51zł

Nich MOC będzie z Wami...
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Włączony miecz luzem na deskach? A gdzie BHP... przecież to może przepalić strop ;)
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
No przecież ostrze jest w powietrzu :mrgreen:
Vigo

Post autor: Vigo »

W temacie budżetowych grubasów trafiła wczoraj do mnie ROCHE M170 (dzięki Seba :wink: ) :

Obrazek

Dotychczas SRK był dla mnie synonimem latarki ciężkiej, pękatej i dużej, ale King jednak zmalał od kiedy do ręki wziąłem M170 :mrgreen: :

Obrazek

Na pokładzie trzy diody XM-L T6 3C, a więc dosyć neutralne w barwie światło.
Głębsze i ogólnie większe reflektorki M170 powinny dodać trochę zasięgu w porównaniu do Kinga;

Obrazek

ROCHE M170 to interesująca przyzwoicie wykonana latarka, ładna, aksamitna powłoka (HAIII) i dokładna obróbka CNC korpusu.

Sterowanie switchem umieszczonym analogicznie jak w Kingu na głowicy.

Dostępne tryby: stałe; 40%, 100%, stroboskop i SOS oraz liniowa regulacja mocy po przez przytrzymanie włącznika w zakresie 5-100%, przejście przez minimum i maksimum jest sygnalizowane krótkim mrugnięciem latarki.

Latarka jest duża i ciężka, pusta waży 520g, a z czterema ogniwami 18650 w środku aż 688g :twisted: i czuć tą wagę w łapie, prawdziwa bestia i lampka EDC to z niej raxzej nie będzie.

M170 dostajemy zapakowaną w eleganckie, czarne, twarde pudełko ze złotymi napisami :mrgreen: , w środku oprócz latarki otrzymujemy, przykręcany aluminiowy uchwyt w powłoce HAIII, dwa zapasowe oringi, smyczkę, adapter do ogniw z płaskim plusem oraz magnes neodymowy z przytrzymującą go sprężynką, magnes umieszczamy w odkręcanej "dupce" latarki co umożliwia przyczepienie M170 do metalowych płaskich powierzchni, ciekawy patent znany np. z malutkiej Olight S10 Baton.
Ostatnio zmieniony środa 27 lut 2013, 11:00 przez Vigo, łącznie zmieniany 1 raz.
DNF

Post autor: DNF »

Fajna ta lampka :twisted: zwłaszcza, że przekrój body na akusy jest okrągły. Można przetoczyć i koszyk wstawić :D
W SRK się tego niestety nie da zrobić :( Ciekawe ile jest miejsca na driver :) Da się go w nieniszczący sposób wyciągnąć?
Vigo

Post autor: Vigo »

DNF pisze:Fajna ta lampka :twisted: zwłaszcza, że przekrój body na akusy jest okrągły. Można przetoczyć i koszyk wstawić :D
W SRK się tego niestety nie da zrobić :( Ciekawe ile jest miejsca na driver :) Da się go w nieniszczący sposób wyciągnąć?
Powinno się dać, od spodu głowicy bebechy przytrzymuje wkręcany pierścień.

___
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

Czekamy na wrażenia ze świecenia względem SRK. :)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

A ja dziś zaszalałem na maxa i kupiłem (tak kupiłem a nie zrobiłem) 2 czołówki firmy Primus.
Obrazek
Awatar użytkownika
pralat

Post autor: pralat »

Witam,
przepraszam za miesięczne opóźnienie w odpowiedzi, przeoczyłem pytanie ;)
tomeksz68 pisze:
pralat pisze:Sunwayman V11R neutral white. Planuję ambitnie, że to przedostatnia latarką jaką kupiłem w tym roku, a może nawet w dłuższym okresie czas.
Czy już bawiłeś się lampką? Jak wygląda sprawa zabezpieczenia ogniwa w latarce? Czy w ogóle jest?
Gdzie kupiłeś i za ile z tą diodą, czy w komplecie była tuba do ogniwa 1400? Czy przy zasilaniu 14500 realny jest ten 1 luen?
Jak wygląda rozkład światła? Do jakiej latarki jest podobny? To już wszystkie pytania :mrgreen:
Używam jej tylko na zabezpieczonych 16340, przed odcięciem nie ma żadnego ostrzeżenia - pyk i ciemność. Musiałbym na baterii CR123 potestować, ale jeszcze tego nie robiłem. 1lm jest realny, a nawet napisałbym spokojnie 0.1lm, bo dioda ledwo świeci na najniższym ustawieniu. W recenzji na CPF o ile się nie mylę padło 0.02lm :mrgreen: Tuby do AA/14500 nie ma w komplecie, trzeba kupić osobno. Rozkład światła podobny do Olighta S10 czy Niteye EYE10. Myślę, że większość małych latarek na CR123 z XM-L ma zbliżony rozkład.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czwartek 28 lut 2013, 10:28 przez pralat, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany