Test past termoprzewodzących wg overlock.pl

dane techniczne, wykazy, dokumentacje, zestawienia, linki do pomocnych stron...
Kyle

Post autor: Kyle »

Pyra pisze: No to w końcu jak, kupujesz świadomie, czy bezmyślnie powielasz zasłyszane opinie?
Do tego, do czego używam pasty termo (CPU, rdzenie kart graficznych, łączenie elementów bardziej złożonego chłodzenia opartego na łączonych przez użytkownika heatpipe z radiatorami itd. itp.), zawsze wybieram świadomie pasty nie przewodzące energii elektrycznej (nie ma ryzyka że będzie zwarcie, w przypadku niekontrolowanego kapnięcia w nie odpowiednie miejsce).

Nie mniej jednak bardzo ciekawi mnie Twoja uwaga: (" czy bezmyślnie powielasz zasłyszane opinie?") - jakie to niby "zasłyszane opinie powielam"? ... i to jeszcze "bezmyślnie"

Właściwe jako administrator, powinieneś wreszcie nauczyć się czytać ze zrozumieniem, a nie bezmyślnie cytować fragmenty moich postów ! (napisałem co JA wybieram do swoich celów, a następnie napisałem by inni, którzy chcą by przewodziło, wybierali świadomie pasty przewodzące - a sens jest taki, by pisać które pasty przewodzą, a które nie, bo to jest istotne.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
No widzisz, Twój poprzedni post, wyglądał jak wyrwany z kontekstu i zabrzmiał prawie jak " nie, bo nie" Teraz to już jest zupełnie inna sprawa.
Co do bezmyślnego powtarzania opinii... no cóż, wielokrotnie już się z tym na forum zetknęliśmy, żadnych racjonalnych argumentów, tylko autor za wszelką cenę chciał od nas uzyskać potwierdzenie swojej "teorii".
Ten dział to "Baza wiedzy" i wielu niezorientowanych, może wziąć Twoją poprzednią wypowiedź jako "wykładnię uniwersalną".
Pozdrawiam
PS:
Kyle pisze:Właściwe jako administrator, powinieneś wreszcie nauczyć się czytać ze zrozumieniem, a nie bezmyślnie cytować fragmenty moich postów ! (napisałem co JA wybieram do swoich celów, a następnie napisałem by inni, którzy chcą by przewodziło, wybierali świadomie pasty przewodzące - a sens jest taki, by pisać które pasty przewodzą, a które nie, bo to jest istotne.
Przeczytaj swój post z godziny 8:02
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Mieciu

Post autor: Mieciu »

pełne porównanie jest tutaj:
http://overclock.pl/articles/show/id/461,23,17,testy

Wychodzi ze mx2, zalman stg-2, arctic silver ceramique są i dobre i w rozsądnej cenie
Z rodzimych AG termopasty to chyba tylko seria Extreme wypadła przyzwoicie, ale jest droga.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Pasta, którą stosuję, czyli "posrebrzany" revoltec za ~10zł ze sklepu komputerowego, zawsze w środku albo z przodu stawki i moje potrzeby latarkowe w zupełności wystarczy. Po za tym odpowiednie przygotowanie powierzchni np. podłoże diody - piguła, powoduje że pasty jest na tyle cienka warstwa, że chyba nie warto inwestować w kilkadziesiąt złotych, zwłaszcza, że pad termalny diody nie jest w stanie tyle ciepła przekazać ile mogą odprowadzić dobrze przygotowane powierzchnie. Co innego, na gwintach, tam czasem pasty jest sporo i lepsza teoretycznie milej widziana, ale ja na Revoltec'a nie narzekam. Raz się szarpnąłem na Arctic Silver, ale w przypadku Convoy S2 XM-L2 na SinkPad@2,1A organoleptycznie różnicy w starciu Revoltec nie było żadnej. Może gdyby zastosować jakieś pomiary precyzyjne? :)
ODPOWIEDZ