Wybór światełka i akumulatorków na Allegro

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Vigo

Post autor: Vigo »

Bocian pisze:
Pikom pisze:Firmy mHunt i Gambit powstały po podziale wcześniej znanej na forum firmy. Sądzę, że do obu sprzedawców możesz mieć zaufanie.
Gambit i mhunt to jedna i ta sama firma. Gambit, wedle mojej wiedzy, to nazwa firmy (zarejestrowanej działalności) oraz sklepu stacjonarnego w Nysie. Nazwa mhunt to bardziej internetowa nazwa/domena mająca na celu skojarzenia z branżą i profilem sprzedawanego sprzętu w internecie :)
Doprecyzuję nieco, po rozpadzie cenionego kiedyś za świetną obsługę klientów sklepu internetowego milhunt.pl powstały dwa nowe: diodac, pl oraz mHunt.pl ten drugi prowadzony jest przez firmę Gambit obecnego na forum kolegi (dbuzer), zatem mHunt.pl i Gambit to w sumie jedno i to samo.
Oba sklepy mHunt i diodac mogę z czystym sumieniem polecić, obsługa super.

___
petarda

Post autor: petarda »

Bardzo dziękuję Wam za zainteresowanie i pomoc :)
Coś mi się zdaje że jako niecierpliwiec kupię najpierw u kolegów forumowiczów a później zamówię u Chińczyków BD-4 z SMO
A co będę sobie żałował, jak szaleć to szaleć :mrgreen:
Nightmare pisze:Chińczycy pisza na paczkach gift i wartość np 10USD nie ma cła ani vatu w 99% przypadków
Trzeba do nich o to napisać email czy tak z automatu są praktyczni :?:
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

petarda pisze:Trzeba do nich o to napisać email czy tak z automatu są praktyczni :?:
Z automatu
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
petarda

To świetnie, nie będę musiał im głupot z translatora wysyłać jeszcze gotowi pomyśleć że tu w Polsce sami pomyleńcy żyją :mrgreen:
Balder i Shadow
pewnie nie należą do tych zaklejonych które trzeba "terrorem" otwierać żeby "pogmerać" przy lustrze.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Bocian pisze:Gambit i mhunt to jedna i ta sama firma. Gambit, wedle mojej wiedzy, to nazwa firmy (zarejestrowanej działalności) oraz sklepu stacjonarnego w Nysie. Nazwa mhunt to bardziej internetowa nazwa/domena mająca na celu skojarzenia z branżą i profilem sprzedawanego sprzętu w internecie :)
Racja, przepraszam, pomyliło mi się z diodac.pl - to własnie firma która powstała po rozpadzie milhunt.pl wraz z mhunt.pl. Dzięki Boćku za wytknięcie błędu i naprostowanie.
Pozdr.
Pikom
oskar

Post autor: oskar »

UUU chłopaki ale wy sie rozpisaliście na temat użytkowników, sklepików, godnych bądż niegodnych a tu chyba nie o to chodziło z tego co kolega ,,petarda,, wymienił w pierwszym poście to ja osobiście bym nie polecił niczego.
Ufffff

zaraz się rozkręcę czekajcie...

Mactronic- fuj fuj marka niezła ale dla bardzo początkujacych przynajmniej mi się tak wydaje kasa ogromna jak na mactronica za takie pieniądze można kupić coś znacznie lepszego.

Balder- fuj fuj masakra to ta firma co robi latarki do nurkowania diody (gigantycznie przeciekające) nie no tego to ja nie polecę

FENIX- at i dobra firma ale ten akurat model eeee coś mi w tym nie gra kiepski gust mam chyba ale bym tego nie kupił.

Ultrafire- niezłe ale już nie dla mnie za długo na rynku no i znany wszystkim mod eeee przestarzała konstrukcja nie polecam jako fajnej zabawki

Solarforce - to juz bardziej no i cena też przyzwoita ale też bym sie powstrzymał he he dla zasady.

W tych cenach
A teraz ja polecę co nieco :

Olight SR51, Olight S35 , Olight M21X,

Lumintop TD15X,

JetBeam RRT21,
JetBeam 3M XML

Z tego wszystkiego najlepsze cenowo i jakościowo moim skromnym zdaniem to w tej chwili Lumintop TD15X

Ale kolega ,,petarda,, i tak kupi co innego wiem to z doświadczenia, co dwa dni zmienia sie koncepcja zakupu latarki tyle tego na rynku ostatnio się naklonowało.
Polecam gorąco stworzyć latarkę według własnych upodobań zajmuje sie takimi rzeczami kolega midi, godny polecenia he he , on to robi cuda a nawet latarki jak petarda :mrgreen:
Ostatnio zmieniony sobota 08 gru 2012, 23:13 przez oskar, łącznie zmieniany 2 razy.
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
Awatar użytkownika
Nightmare

oskar pisze:Balder- fuj fuj masakra to ta firma co robi latarki do nurkowania diody (gigantycznie przeciekające) nie no tego to ja nie polecę
Podaj mi model Balder'a do nurkowania :P Albo nie wprowadzaj w błąd
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Vigo

Post autor: Vigo »

Nightmare pisze:
oskar pisze:Balder- fuj fuj masakra to ta firma co robi latarki do nurkowania diody (gigantycznie przeciekające) nie no tego to ja nie polecę
Podaj mi model Balder'a do nurkowania :P Albo nie wprowadzaj w błąd
Też jestem ciekaw tego nurkowego Baldera. :|

___
oskar

Jeśli dokładnie przeczytacie to zrozumiecie, albo dłużej nad tym pomyślcie, to był żart balder firma mi się kojarzy z przeciekaniem obudowy więc i DIODA może sobie zanurkować.
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
Awatar użytkownika
Nightmare

oskar pisze:Jeśli dokładnie przeczytacie to zrozumiecie, albo dłużej nad tym pomyślcie, to był żart balder firma mi się kojarzy z przeciekaniem obudowy więc i DIODA może sobie zanurkować.
Chyba w języku inków się Balder kojarzy z przeciekaniem
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

No cóż, jak ktoś miał okazję zetknąć się z nieco większą ilością modeli firmy Balder to może mieć różne doświadczenia. Na przykład ja osobiście testowałem Baldera BD-2 gdzie przeciekanie obudowy w zanurzeniu na 5-10 cm to była normalka. I to nie z winy złej jakości egzemplarza tylko nieprzemyślanej konstrukcji.
Pozdr.
Pikom
oskar

A już sie zastanawiałem czy nie zrobiłem pomyłki , jednak dobrze mi jeszcze łepek pracuje he he, dzięki pikom za wsparcie, ja nie jestem w stanie tolerować firmy która produkuje na tyle wadliwe konstrukcje żeby dochodziło w nich do samozagłady. Może i ulepszają konstrukcje z czasem ale taki przypadek psuje renomę firmie na zawsze.
Awatar użytkownika
Nightmare

Pikom pisze:Baldera BD-2 gdzie przeciekanie obudowy w zanurzeniu na 5-10 cm to była normalka
Mój nie przecieka na 2 metrach :P SE-2 też nie
może dlatego że od razu rozkręcam latarki sprawdzam o-ringi wadliwe na moje oko zamieniam na grubsze daję na nie smar silikonowy i na teście 2metry nic nie się nie dzieje
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Jasne, jak się zmieni uszczelki, doda smar i w ogóle poprawi producenta to OK, ale generalizowanie w żadną ze stron nie jest jak widać właściwe.
Pozdr.
Pikom
petarda

oskar pisze: Olight SR51, Olight S35 , Olight M21X,

Lumintop TD15X,

JetBeam RRT21,
JetBeam 3M XML

Polecam gorąco stworzyć latarkę według własnych upodobań zajmuje sie takimi rzeczami kolega midi, godny polecenia he he , on to robi cuda a nawet latarki jak petarda :mrgreen:
Ciekawe propozycje, szczególnie Olight SR51 bo pozostałe porównując stosunek ceny do ilości lumenów deklarowanych wypadają dosyć drogo, fakt że należy brać pod uwagę jakość wykonania i trwałość ale trudno bez "pomacania".
Z Olight bardzo podoba mi się:

Olight SR91 Intimidator

ale to już nie latarka podręczna do kieszeni i na rower.
Widziałem latarkę produkcji któregoś z forumowiczów, może to był produkt kolegi midi, pomijając zalety ilości światła z braku anodyzacji nie przemówił do mnie wyglądem.
ODPOWIEDZ