wyniki badań latarek na spektrometrze

dane techniczne, wykazy, dokumentacje, zestawienia, linki do pomocnych stron...
robekbis

Post autor: robekbis »

To żle wyczuwasz, spokojniej trochę...
MediaJet.pl
Kontakt:

Post autor: MediaJet.pl »

sorry robek - sporo tam było pośpiechu i może kumpel z firmy jak spisywał to potem sam sięnie rozczytał albo nie był pewien nazwy i pominął przy przepisywaniu żeby sobie wiochy nie robić ;-)

a co do mierzenia to będziesz akurat Ty miał okazję pomierzyć co tylko będziesz chciał ;-)
amisiek
Kontakt:

Post autor: amisiek »

Czy będzie można do Was podjechać z kilkoma lampami metalohalogenkowymi? Bo akurat to mnie bardzo ciekawi, amatorski spektroskop nie rozwiązuje problemu.
MediaJet.pl
Kontakt:

A jaka wielkość tych lamp i moc ? sferę mamy jednak niewielką i nie wiem czy podoła takiej lampie.
Ostatnio zmieniony czwartek 08 lis 2012, 15:38 przez MediaJet.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
amisiek
Kontakt:

Post autor: amisiek »

lampy niewielkie, w sumie bardziej zależy mi na spektrogramie niż na ilości lm - oprawa daje wiązkę z otworu o średnicy 10-15cm. Ewentualnie mogę wziąć lampki + statecznik osobno i odpalić bez obudowy na oprawce tylko. Wtedy mniejsze będą.
Lampy to MH o mocy 20W, 35W (dwie sztuki), oraz 70W (dwie sztuki). Mam o wiele mocniejsze też, ale tamtych raczej nie będzie jak zmierzyć. W ogóle sporo lampek jest do obmierzenia, tyle, że nigdy nie mam czasu ani sprzętu by to zrobić porządnie.
MediaJet.pl
Kontakt:

Może być problem - średnica otworu w naszej kuli to ok 7-8 cm.

Wpaść możesz to będziemy rzeźbić - ale nie możemy obiecać że się uda.
Ostatnio zmieniony czwartek 08 lis 2012, 15:39 przez MediaJet.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SeAcabo

Post autor: SeAcabo »

Czyli padła odpowiedź na jedno z moich pytań - kula w geometrii 2PI :) poniżej drobne rozróżnienie systemów

Obrazek
MediaJet.pl
Kontakt:

W naszej jest i otwór (lub po założeniu zaślepki) albo wkręcana w środku końcówka do montowania w niej gwintów do żarówek, jest też mały ręczny do mierzenia pojedynczych diod - więc zasadniczo taki mix sposobów mierzenia

W zasadzie jak kogoś interesuje mogę wrzucić nawet fotkę jeśli to daje jakiś lepszy wgląd w wyniki bądź sposób pomiaru
Ostatnio zmieniony piątek 09 lis 2012, 10:53 przez MediaJet.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ