wyniki badań latarek na spektrometrze
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A jaka wielkość tych lamp i moc ? sferę mamy jednak niewielką i nie wiem czy podoła takiej lampie.
Ostatnio zmieniony czwartek 08 lis 2012, 15:38 przez MediaJet.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
lampy niewielkie, w sumie bardziej zależy mi na spektrogramie niż na ilości lm - oprawa daje wiązkę z otworu o średnicy 10-15cm. Ewentualnie mogę wziąć lampki + statecznik osobno i odpalić bez obudowy na oprawce tylko. Wtedy mniejsze będą.
Lampy to MH o mocy 20W, 35W (dwie sztuki), oraz 70W (dwie sztuki). Mam o wiele mocniejsze też, ale tamtych raczej nie będzie jak zmierzyć. W ogóle sporo lampek jest do obmierzenia, tyle, że nigdy nie mam czasu ani sprzętu by to zrobić porządnie.
Lampy to MH o mocy 20W, 35W (dwie sztuki), oraz 70W (dwie sztuki). Mam o wiele mocniejsze też, ale tamtych raczej nie będzie jak zmierzyć. W ogóle sporo lampek jest do obmierzenia, tyle, że nigdy nie mam czasu ani sprzętu by to zrobić porządnie.
-
- Kontakt:
Może być problem - średnica otworu w naszej kuli to ok 7-8 cm.
Wpaść możesz to będziemy rzeźbić - ale nie możemy obiecać że się uda.
Wpaść możesz to będziemy rzeźbić - ale nie możemy obiecać że się uda.
Ostatnio zmieniony czwartek 08 lis 2012, 15:39 przez MediaJet.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
W naszej jest i otwór (lub po założeniu zaślepki) albo wkręcana w środku końcówka do montowania w niej gwintów do żarówek, jest też mały ręczny do mierzenia pojedynczych diod - więc zasadniczo taki mix sposobów mierzenia
W zasadzie jak kogoś interesuje mogę wrzucić nawet fotkę jeśli to daje jakiś lepszy wgląd w wyniki bądź sposób pomiaru
W zasadzie jak kogoś interesuje mogę wrzucić nawet fotkę jeśli to daje jakiś lepszy wgląd w wyniki bądź sposób pomiaru
Ostatnio zmieniony piątek 09 lis 2012, 10:53 przez MediaJet.pl, łącznie zmieniany 1 raz.