Szperacz HID (Heniek) Moje wlasne swiatelko do nieba
Nie chce powielać tematu wiec napisze coś o swoim klonie Heńka. Po 3h pracy lutowania etc. udało sie polutować mi kable wyłącznik etc. Reflektor już na swoim miejscu Ciężko sie lutuje końcówki przewodu 3.5mm² tranformatorówką 65W. Nie wiem czy nie przesadziłem z grubością kabli. Do tego zastosowałem wyłącznik 12V 30A. Wiem jak destrukcyjny bywa prąd stały Mina gościa w sklepie jak powiedziałem że potrzebuje takiego monstera - bezcenne. Proponował styczniki. Został najgorszy dla mnie etap zabaw czyli zrobienie zasobnika na aku i umiejscowienie go gdzieś tak żeby sie zmieściło 12x18650 to jednak sporo. Jutro planuje rozgryźć temat umiejscowienia sprężynek i poprowadzenia tony kabli do okola zasobników.
Bądźcie gotowi ciąg dalszy nastąpi. Nie zdajecie sobie sprawy jak ciężko cokolwiek dłubać gdy 2,5 roczny mechanik - pomocnik wszędzie wsadzi swoje dłonie. Wścibski podglądacz.
Bądźcie gotowi ciąg dalszy nastąpi. Nie zdajecie sobie sprawy jak ciężko cokolwiek dłubać gdy 2,5 roczny mechanik - pomocnik wszędzie wsadzi swoje dłonie. Wścibski podglądacz.
To samo mialem z mina szklarza (ktory docinal mi szybe)
jak dowiedzial sie do czego przyklada reke:)
Ale to co zobaczylem na jego twarzy, kiedy odwiedzilem go z Henkiem...
Az zaluje, ze nie mialem wtedy aparatu ))
jak dowiedzial sie do czego przyklada reke:)
Ale to co zobaczylem na jego twarzy, kiedy odwiedzilem go z Henkiem...
Az zaluje, ze nie mialem wtedy aparatu ))
My definition is High Definition.
Bledy w pisowni sa celowe, zamierzone i chronione prawami autorskimi.
Uzywanie podobnych bledow jest zakazane i bezprawne ®
Bledy w pisowni sa celowe, zamierzone i chronione prawami autorskimi.
Uzywanie podobnych bledow jest zakazane i bezprawne ®
Dobra pakiet prawie skończony. Kolejne 4h w plecy Jutro może sie uda jak kurier sie nie zakręci odpalić Doly. Szczerze powiem że jestem trochę rozdygotany jak napełniam cztery zasobniki po trzy 18650. Napięcie w spoczynku 12,4V. Teoretycznie przy dobrych akusach mamy do dyspozycji 8Ah czyli około 100Wh? Byle tylko balast za wcześnie nie odcinał.
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
E.... szkoda zakładać nowy wątek. Zasadniczo koszty:
Body 12zł, reflektor 3zł, zestaw balast plus palnik około 80zł, rurki zaślepki na zasobnik 4zł, Przewody sprężynki wyłącznik 30A 25zł. Akusy z odzysku (dziękuję Bulba) Wiec nisko budżetowa konstrukcja. Zamknęliśmy sie w 135zł.
Przypominam iż to jest wersja DOLY BETA RC1. Dalsze modyfikacje i doprowadzenie do stanu wizualno przyzwoitego będą prowadzone. Chęć odpalenia za wszelką cenę była silniejsza od zdrowego rozsądku
I jak Niezła chałtura
Body 12zł, reflektor 3zł, zestaw balast plus palnik około 80zł, rurki zaślepki na zasobnik 4zł, Przewody sprężynki wyłącznik 30A 25zł. Akusy z odzysku (dziękuję Bulba) Wiec nisko budżetowa konstrukcja. Zamknęliśmy sie w 135zł.
Przypominam iż to jest wersja DOLY BETA RC1. Dalsze modyfikacje i doprowadzenie do stanu wizualno przyzwoitego będą prowadzone. Chęć odpalenia za wszelką cenę była silniejsza od zdrowego rozsądku
I jak Niezła chałtura