Modyfikacja Shadow JM05 clone
Od soboty świecę sobie OEM E2 . Latarka wykonana naprawdę starannie. Szkiełko posiada powłoki AR.
Dopracowania wymagała piguła. Wypolerować i wyprostować trzeba było miejsce styku piguły z MCPCB. (po tokarce środek piguły wyżej jak boki)
Latarka otrzymała diodę XM-L t6 3B i włącznik zakupiony w Ledim. Driver 2,8A + 2 AMC. Pomiar na "dupce" 3,45A.
Jestem zwolennikiem białego zimnego światła a T6 3B 5000K daje fajne cieplejsze światło.
Ref głebszy, skupienie o 20% lepsze w stosunku do JM05. Długość ta sama, średnica głowicy o 1,5mm większa.
A Tomeksz68 dalej czeka na swoją OEM E2
Dopracowania wymagała piguła. Wypolerować i wyprostować trzeba było miejsce styku piguły z MCPCB. (po tokarce środek piguły wyżej jak boki)
Latarka otrzymała diodę XM-L t6 3B i włącznik zakupiony w Ledim. Driver 2,8A + 2 AMC. Pomiar na "dupce" 3,45A.
Jestem zwolennikiem białego zimnego światła a T6 3B 5000K daje fajne cieplejsze światło.
Ref głebszy, skupienie o 20% lepsze w stosunku do JM05. Długość ta sama, średnica głowicy o 1,5mm większa.
A Tomeksz68 dalej czeka na swoją OEM E2
Ostatnio zmieniony środa 19 wrz 2012, 06:49 przez Dariusz70, łącznie zmieniany 1 raz.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Gwinty mimo identycznego skoku nie są kompatybilne. Średnica gwintów JM05 mniejsza o 0,2mm.
Zdjęcie z 2m. OEM po lewej. Średnica promienia głównego 17cm.
Lepszych zdjęć z mojego pstrykadła nie będzie niestety.
Zdjęcie z 2m. OEM po lewej. Średnica promienia głównego 17cm.
Lepszych zdjęć z mojego pstrykadła nie będzie niestety.
Ostatnio zmieniony środa 08 maja 2013, 09:25 przez Dariusz70, łącznie zmieniany 1 raz.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Jaki gwint wytoczyłeś? też rozważam toczenie piguły i/lub body (niesportowo: zlecę komuś ) i zbieram informacje, jakie gwinty "występują w przyrodzie").Saud pisze:Nie toczę zawodowo tylko sportowo ... ( juz ktoś kiedyś pytał )
Ostatnio zmieniony czwartek 21 mar 2013, 11:10 przez ptja, łącznie zmieniany 1 raz.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski