Zakup tabletu do ~800zł

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Tomek210
Kontakt:

Post autor: Tomek210 »

To i ja się podłączę. Ojciec napalił się na tablet. Nie wiem po co, bo podstaw Windowsa w 10 lat nie opanował, a tu jeszcze teraz trzeba będzie Androida uczyć... no ale miałem kupić to kupiłem... Reszta w opisie filmu
Tablet od polskiego dystrybutora www.ainol.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Ten Ainol jest całkiem całkiem ale jak ktoś nie ma super wymagań to Tracer Ovo z Carrefoura czy Tesco również się sprawdzi fajnie.
elektroda.pl
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Panowie, podbijam temat. Znajomy prosił o doradzenie, szuka tabletu 10 cali dla Żony. Skype, internet, inne możliwości mile widziane. Budżet do 1200zł, najlepiej w okolicach 1000zł. Polecicie coś?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

http://mobisklep.pl/12/10-1-cala Sam mam chrapkę na któryś z nich
piotrekk6

Post autor: piotrekk6 »

Orientuje się troszkę w tym temacie i mogę wam polecić tablety z windowsem 8. Zawsze odradzam tablety z androidem, szczególnie gdy mamy telefon z tym systemem dlatego że taki tablet nie będzie miał wcale większych możliwości niż smartfon. Jedyną różnicą będzie tylko przekątna ekranu. Natomiast Windows 8 na tablecie będzie miał możliwości zbliżone do netbooka i może doraźnie zastąpić nawet komputer, bo siedzi w nim pełnoprawny windows.

W przedziale 1000-1250zł można dostać:
-DELL LATITUDE 10 ST2
-LENOVO IdeaTab Miix 10
-MODECOM FreeTAB 1010
-TOSHIBA Encore - tutaj tylko 8 cali
Ostatnio zmieniony wtorek 25 lut 2014, 18:57 przez piotrekk6, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

ElSor, a cóż to za marka? Bardzo ważny jest serwis w kraju, a najlepiej jak by się nic nie psuło. Ma być bezawaryjne :-)
Win8 polecał nie będę, dzięki za sugestie ale moim zdaniem to nie jest system przyjazny użytkownikowi a zwłaszcza Pani 50+
gramacz

Post autor: gramacz »

Ja na aliexpress kupiłem synowi PIPO M9 Pro który sprawuje sie super, dobry wyswietlacz, szybki i obsługuje 3G - AERO2
Kyle

Post autor: Kyle »

Calineczka pisze:Panowie, podbijam temat. Znajomy prosił o doradzenie, szuka tabletu 10 cali dla Żony. Skype, internet, inne możliwości mile widziane. Budżet do 1200zł, najlepiej w okolicach 1000zł. Polecicie coś?
Co ten tablet musi mieć? (3G?, GPS?)

Radzę nie kupować nic mniejszego od 4:3 9,7" lub 16:10 10,1" (nawet takie wielkości są dosyć małe, ale OK) . Radzę nie kupować tabletów o niskiej rozdzielczości pokroju 1024x768 (straszne ziarno na 9,7"), a nawet omijałbym modele 1280x800 (lepiej, ale nadal nieco ziarniście na 10,1"). 2048x1536 jest super na 9,7", 2560x1600 też będzie super na 10, a nawet 12". 1920x1200 na 10,1" nie widziałem, ale powinno oblecieć.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

...postaram się jutro dowiedzieć co dokładnie ma mieć...dzięki za zainteresowanie tematem Panowie ;)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Calineczka pisze:ElSor, a cóż to za marka? Bardzo ważny jest serwis w kraju, a najlepiej jak by się nic nie psuło. Ma być bezawaryjne :-)
Po reckach, testach itp wychodzi mi, że jest to taki odpowiednik Convoya. Z serwisem będzie kiepsko raczej ale zakup w tej firmie ponoć daje gwarancję 1 roku więc kto wie. Bezawaryjne działanie w dzisiejszych czasach to jak granie na loterii ale o tym raczej wiesz sam dobrze.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

ElSor, ...niestety nie jest to dla mnie takie oczywiste. Miałem już w rękach kilka Convoy-ów które pomimo dobrej opinii na forum nie chciały działać według instrukcji :-).
W elektronice dłubię ze 30 lat i wiem, że zdecydowanie łatwiej znaleźć markowy i dobry produkt niż niemarkowy i dobry, że się tak brzydko wyrażę. Nie chcę robić ze znajomych królików doświadczalnych, wolę polecić im coś co ma mniej wodotrysków ale podchodzi co nieco pod zaufaną markę i serwis w Polsce.
Co do zaufanej marki....sąsiadka oddała ponad 3 m-ce temu wieżę Philipsa do serwisu na gwarancji, 2 m-ce (nie)naprawiali i miesiąc już dają jej nową, inny model. Miałem ciut lepsze zdanie o Philipsie... :evil:
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Calineczka, a myślałeś nad samsungiem ? Mam i zdecydowanie polecam. Bez 3g mieści się bez problemu w założonej kwocie.
Pierwsza lepsza aukcja http://allegro.pl/samsung-galaxy-tab3-1 ... 06157.html
Można w sieci znaleźć taniej. Dostępny w 2 kolorach.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Calineczka pisze:ElSor, ...niestety nie jest to dla mnie takie oczywiste. Miałem już w rękach kilka Convoy-ów które pomimo dobrej opinii na forum nie chciały działać według instrukcji :-) .
No właśnie o to chodzi, że PIPO też ma dobre opinie a jak poszukasz na YT to jest kilka filmików o problemach z Wi-Fi i sposobach zfixowania tego. Info o poważniejszych usterkach się nie doszukałem ale jeśli ktoś ma pecha to i na drzazgę trafi w papierze toaletowym. Kupienie firmowego sprzętu w obecnych czasach też nie daje gwarancji długiego czasu bezawaryjnej pracy a jedynie większą pewność, że podziała dokładnie tyle ile chciał producent.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Ciekawe czy kiedykolwiek można się doczekać oficjalnej aktualizacji systemu ze strony producenta PiPo?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Tomek210
Kontakt:

Post autor: Tomek210 »

ale żonie dać tablet z napisem PIPO? Litości :mrgreen:
Obrazek
ODPOWIEDZ