PANASONIC 18650 NRC 3100mAh uszkodzony?
Panowie, po wyrównaniu pojemności do 4,14V , w sposób chamski dwókrotnie jeszcze wpakowałem wszystkie ogniwa do starszej ładowarki WF139 to co uzyskałem jako maximum to 4,17V i nic więcej nie chce wejść prądu w nie. Teraz siedzą juz w latarce, jutro sprawdze czy trzymają napięcie.
Mimo wszystko owe krytyczne rozładowanie się tego jednego ogniwa budzi we mnie lęk.
Mimo wszystko owe krytyczne rozładowanie się tego jednego ogniwa budzi we mnie lęk.
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
Witam, podłączę się do tematu.
Wczoraj po włączeniu latarka nie zaświeciła. Pomyślałem, że zostawiłem ją przypadkiem włączoną i rozładowała się do zera. Ogniwo wewnątrz to Palight 26650 Protected. Włożyłem do ładowarki Nitecore D4 i pokazuje ona 3,92V i co chwilę się restartuje, prąd ładowania 0A. Czyżby nastąpiło zwarcie wewnątrz ogniwa?
Po sprawdzeniu miernikiem ogniwo ma 1,8V, więc inny pomiar niż ładowarki.
Ogniwo do kosza?
Wczoraj po włączeniu latarka nie zaświeciła. Pomyślałem, że zostawiłem ją przypadkiem włączoną i rozładowała się do zera. Ogniwo wewnątrz to Palight 26650 Protected. Włożyłem do ładowarki Nitecore D4 i pokazuje ona 3,92V i co chwilę się restartuje, prąd ładowania 0A. Czyżby nastąpiło zwarcie wewnątrz ogniwa?
Po sprawdzeniu miernikiem ogniwo ma 1,8V, więc inny pomiar niż ładowarki.
Ogniwo do kosza?