Co między pigułę a głowicę?

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
Ravir

Post autor: Ravir »

Pasta wypełnia nierówności - NIGDY nie wolno nałożyć jej za dużo. Dodatkowo im gładsza powierzchnia tym mniej jej dajemy. W DOBRYCH pastach drobiny są tak małe, że wypełnią nierówności. Galinstan świetnie się sprawdza np. miedziane podłoże + mosiężna/miedziana piguła - użyłem go parę razy na aluminum i nie stwierdziłem jakichś niepokojących objawów - może dlatego, że to był stop Aluminum ze Skandem. Nie wiem jaki jest skład Coollaboratory Liquid Pro - ale sprawdzę go dziś wieczorem jak "działa na aluminum.

Tak swego czasu mocno podkręcałem procesory :mrgreen: bawiłem się nawet w chlodzenie CO2 i parę razy popełniłem Ciekły Azot. :mrgreen: Zresztą od czasu do czasu nachodzi mnie - "odpalam" instalacje i przekręcam procesor. :mrgreen:

Ogólnie rzecz biorąc DOBRA pasa jak Arctic Silver, IC Diamond czy bardzo fajna pasta oparta o aluminum Prolimatech PK-1 Nano wystarczy. Ja mam zapasy różnych past, małe 5 g tubki wystarczają na bardzo długo - na procesor "wchodzi" dużo więcej pasty niż na led'a.
ODPOWIEDZ