MTE-M3-1 vs MTE M3-2I
- Calineczka
- Kontakt:
Panowie, nie ma sensu kłócić się o to czy marka MTE jest dobra, czy też nie. Kwestia uznania. Co do oryginalności produktów z DX to uważam, że to słowo trochę na wyrost jeśli chodzi o takie marki jak Ultrafire, Trustfire, MTE i inne z tej półki. Nie wiem po co podrabiać MTE skoro można podrabiać Jetbeama, przecież Chińczycy nie boją się sankcji. Poza tym czasem mam wrażenie, że oni wszyscy robią w jednej fabryce i tylko logo zmieniają....Dajmy zatem pokój i skupmy się ew. na rzetelnym relacjonowaniu i opisywaniu zakupionych produktów. Kupiłeś fajną MTE czy Ultrafire-super, ale nie zapewniaj, że twój następca dostanie to samo.
Ostatnio zmieniony sobota 21 maja 2011, 18:26 przez Calineczka, łącznie zmieniany 1 raz.
Święte słowa. Powtarzalność i jakość produkcji chińskiego sprzętu jest co najmniej dyskusyjna.
Nawet taki Fenix. Rozebrałem TK35 na części pierwsze i powiem, że bez poprawek się nie obejdzie. Bałbym się świecić tą latarką dłużej niż kilka minut w maksymalnym trybie. Nie wspominając o dziurze w spocie
Na szczęście (prawie) wszystko można po naszych chińskich braciach poprawić
Nawet taki Fenix. Rozebrałem TK35 na części pierwsze i powiem, że bez poprawek się nie obejdzie. Bałbym się świecić tą latarką dłużej niż kilka minut w maksymalnym trybie. Nie wspominając o dziurze w spocie
Na szczęście (prawie) wszystko można po naszych chińskich braciach poprawić
Koledze pewnie chodziło oto że jak już się daje te 400zł to latarka powinna być dopracowana i w miarę pozbawiona wad konstrukcyjnych, ale niestety to jest przypadłość wielu firm, tak samo jak się śmieją z Predatora że ma włącznik jak latarka z DX za 15$ sam bym się zdziwił gdybym wydał na latarkę 400zł i musiałbym w niej cokolwiek poprawiaćTDK pisze:Greg, napisałbyś coś więcej (w innym wątku), dlaczego jest tak źle z TK35?
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
A ja głupi myślałem, że moja latarka będzie mieć 29,500 lux @ 1mLuigi pisze:Zakładając, że Fenix Tk35 ma zasięg ok. 330m i 24256 lux @ 1 meter
->link do testu SG-L8<- (ja mam SG-L9)
Może tylko mi się wydaje, ale moja poprzednia latarka EastwardYJ YJ-XAQ5 po wymianie drivera na regulowany świeciła niewiele słabiej od aktualnej...
Ostatnio zmieniony niedziela 22 maja 2011, 22:59 przez Sebek, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie,
Dzięki za wszystkie opinie. Na pewno pomoże mi to w wyborze.
Jednak męczy mnie jescze jedna rzecz.
Jesli zdecyduję się na latarkę, której nie mogę znaleźć w kraju (np polecane tu trustfire x8) to czy kupowanie na dealextreme nie jest ryzykowne skoro co drugi post mówi o podróbach i koniecznościach przeróbek? Tak szczerze to wolałbym niczego nie przerabiać, bo na bank coś zchrzanie.
Jak w końcu wygląda sprawa kupowania na tym "dx"?
Czy po zakupie tej latarki także będę musiał bawić się z przerabianiem?
Dzięki za wszystkie opinie. Na pewno pomoże mi to w wyborze.
Jednak męczy mnie jescze jedna rzecz.
Jesli zdecyduję się na latarkę, której nie mogę znaleźć w kraju (np polecane tu trustfire x8) to czy kupowanie na dealextreme nie jest ryzykowne skoro co drugi post mówi o podróbach i koniecznościach przeróbek? Tak szczerze to wolałbym niczego nie przerabiać, bo na bank coś zchrzanie.
Jak w końcu wygląda sprawa kupowania na tym "dx"?
Czy po zakupie tej latarki także będę musiał bawić się z przerabianiem?
Aquator, dx sprzedaje to co sprzedaje. Jak się trafi na dobrą partię to masz dobrze, ale żeby mieć lepiej musisz przerobić (czy to wymienić sterownik czy też diodę).
Jeśli nie chcesz się bawić w przeróbki to kup latarkę już przerobioną od kogoś z forum kto cieszy się dobrą opinią, a będziesz zadowolony.
Jeśli nie chcesz się bawić w przeróbki to kup latarkę już przerobioną od kogoś z forum kto cieszy się dobrą opinią, a będziesz zadowolony.
Aquator, kupując gdziekolwiek nie masz pewności czy Fenix to Fenix. Tylko kupując z pewnego źródła masz tą gwarancję ale wtedy i cena jest większa. Wiesz nie chce mi się czytać całego wątku od początku aby sie dowiedzieć jakiej latarki szukasz ale naprawdę kup coś co sprzedają chłopaki a będziesz zadowolony.