Fotka będzie po Wigilii, bo oficjalnie traktor w me ręce dostanę na gwiazdkę
Teraz mam jeszcze jedno ostatnie pytanie...
Chce również dorobić diody do kolejki na prąd. Napięcie w kolejce wynosi max. 9V
a chciałbym podpiąć do kolejki 3 diody po 3V. Czy mogę je podłączyć bezpośrednio i się nie przepalą, czy muszę na wszelki wypadek założyć rezystory i jakie??
Pozdrawiam!!!
[ Dodano: 6 Grudzień 2010, 21:07 ]
A do traktora najpierw diody, a potem pobawię się z przełożeniem napędu na pilota do traktora
Mała przeróbka... Pomóżcie
-
Witam
Jak już kiedyś Ci pisałem Duży projekt daje praktycznie gotowe rozwiązania. Diody świecą od około 4,5V pełnym światłem.
Pozdrawiam
Jak już kiedyś Ci pisałem Duży projekt daje praktycznie gotowe rozwiązania. Diody świecą od około 4,5V pełnym światłem.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
http://www.youtube.com/watch?v=fVk4jS_EQmI
Oto cała moja praca... Zapraszam do oglądania
Jeszcze raz dziękuję
Oto cała moja praca... Zapraszam do oglądania
Jeszcze raz dziękuję
-
Mała przeróbka... Pomóżcie
Witam!!!
Led-ów czerwonych nie chciałbym dawać, a może istnieją jakieś "paski", które świecą
[ Dodano: 11 Styczeń 2011, 16:25 ]
Witam!!!
Znów mam mały problem. Może nie dotyczy to oświetlenia, ale może pomożecie;]
Mam taką płytkę do sterowania traktorem:
Zasilana jest taką bateria jak na zdjęciu. Nie wiem ile ma V, bo nie ma żadnego oznaczenia. Chciałbym dołączyć do tego wiekszy silnik, co oznacza zwiększenie napięcia. Czy można to zrobić pomijając płytkę, aby jej nie spalić?? Od płytki wychodzą plus i minus, tak jak w silniku.
Led-ów czerwonych nie chciałbym dawać, a może istnieją jakieś "paski", które świecą
[ Dodano: 11 Styczeń 2011, 16:25 ]
Witam!!!
Znów mam mały problem. Może nie dotyczy to oświetlenia, ale może pomożecie;]
Mam taką płytkę do sterowania traktorem:
Zasilana jest taką bateria jak na zdjęciu. Nie wiem ile ma V, bo nie ma żadnego oznaczenia. Chciałbym dołączyć do tego wiekszy silnik, co oznacza zwiększenie napięcia. Czy można to zrobić pomijając płytkę, aby jej nie spalić?? Od płytki wychodzą plus i minus, tak jak w silniku.