W piątek nie jeździł, a zresztą na pocztę nie dotarły żadne paczki z Wrocka. Byłem, sprawdzałem. Lubienie czy nie lubienie nie ma nic do tego. Płacąc za coś i widząc jakąś deklarację zakładam że 95% przesyłek mieści się w tym terminie. Priorytety dochodzące średnio po tygodniu na tyle komplikują niektóre zakupy, że korzystam z usług kurierskich. Nie zawsze jest możliwość czy sens dopłacania do kuriera, przy DX szczególnie.Komarek34 pisze: Nie wiem jak u Ciebie w mieście,ale u mnie listonosze chodzili normalnie.
Pogaduchy pocztowe
Pozdrawiam, Tomasz
Uwierz mi karlosboy,że moje też.
TMK- a była przesyłka na Twoim WERze i Nadrzędnym UP ?
Bo z W-wy do Wrocka to na 90% idzie lotami .Jeśli masz takie problemy z przesyłkami,a Twoi listonosze i UP leci w kulki,to proponuję udać się do właściwego UP1 i porozmawiać z kierownikiem działu kontroli.Wyjaśnij mu spokojnie w czym jest problem i zobaczymy,może coś się poprawi.
TMK- a była przesyłka na Twoim WERze i Nadrzędnym UP ?
Bo z W-wy do Wrocka to na 90% idzie lotami .Jeśli masz takie problemy z przesyłkami,a Twoi listonosze i UP leci w kulki,to proponuję udać się do właściwego UP1 i porozmawiać z kierownikiem działu kontroli.Wyjaśnij mu spokojnie w czym jest problem i zobaczymy,może coś się poprawi.
Pozdrawiam
Czepiasz się Dzień w ta, dzień w tamtą...evolucja pisze:Nie zrozumiałeś o co mi chodziło. Popatrz na typy tych przesyłek a potem na moje pytanie
Wieści z mojej ulubionej placówki:
1. W piątek po pracy (ciut przed zamknięciem poczty) podjeżdżam do urzędu wiedząc, że jedna z paczek od środy jest już u nich. Pytam, oczywiście nic nie ma. Na 100%? Przecież sprawdzałam, nic nie ma! ok. wracam do domu. W poniedziałek rano listonosz przynosi 5 paczek...
2. We wtorek powtórka, podjeżdżam wieczorem i pytam o moją utęsknioną przesyłkę z HK. Nie ma. Ale proszę sprawdzić, wiem że jest - dzwoniłem na wasza informację i potwierdzili że jest (blef...), a dowcip "nic nie ma" już znam z piątku. Poszła, znikła, czekam i czekam.... przyniosła 4 paczki...
Na kogo głosować, aby zlikwidował ten cudny monopol?
Pozdrawiam, Tomasz
Przepraszam,przeoczyłemevolucja pisze:Nie zrozumiałeś o co mi chodziło. Popatrz na typy tych przesyłek a potem na moje pytanie
Sam jestem w szoku.....
TMK a tobie naprawdę radzę udać się do nadrzędnego UP. To co piszesz to patologia i to straszna. Albo listonosz podrabia Twoje podpisy,zdaje kwity a listy hurtem nosi,(znam takie przypadki ex doręczycieli paczek-mieli prowizję za doręczenia)
albo naczelnik Twojego UP robi z nim układy.
Radzę Ci-złóż skargę w dziale kontroli.
Pozdrawiam
Komarek34, gdyby to było takie proste... Jak już napisałem w innym wątku, nie mam zastrzeżeń do obecnego listonosza. Facet jest w porządku i daleki jestem, aby zrobić mu ku ku. Z praktyki mogę w ciemno założyć, że wszelkie problemy zgonią na niego.
Problemem jest lenistwo urzędniczek i dziadowska organizacja poczty. Zakładam, że w piątek miały już pogrupowane paczki do poniedziałkowego rozwożenia plus "długi weekend" i nikt nie ruszył 4 liter, aby sprawdzić czy są paczki. Inna sprawa, że wybudowałem dom na wsi i niestety "narażenie" się wszechwładnej poczcie raczej pogorszy sytuację czytaj - będą jeszcze bardziej upierdliwe niż zwykle Konkurencji brak. Dlatego często biorę przesyłki do pracy, ale przy płatnościach przez paypala nie mam ochoty tłumaczyć komuś z drugiego końca świata dlaczego zmieniam adres dostawy,
Problemem jest lenistwo urzędniczek i dziadowska organizacja poczty. Zakładam, że w piątek miały już pogrupowane paczki do poniedziałkowego rozwożenia plus "długi weekend" i nikt nie ruszył 4 liter, aby sprawdzić czy są paczki. Inna sprawa, że wybudowałem dom na wsi i niestety "narażenie" się wszechwładnej poczcie raczej pogorszy sytuację czytaj - będą jeszcze bardziej upierdliwe niż zwykle Konkurencji brak. Dlatego często biorę przesyłki do pracy, ale przy płatnościach przez paypala nie mam ochoty tłumaczyć komuś z drugiego końca świata dlaczego zmieniam adres dostawy,
Pozdrawiam, Tomasz
Hmmm... w PayPal możesz zdefiniować kilka adresów dostawy (adresy "do wysyłki prezentów" czy jakoś tak to nazywają...) i podczas transakcji (wybieraj opcję Standard checkout a nie Simply lub Express) będziesz mógł zmienić adres dostawy. Jeśli nie powali się coś w systemie (a tak bywa na eBayu jak sprzedawca używa systemu Auctiva) to sprzedający zobaczy tylko Twój drugi, wybrany podczas płacenia adres z PayPala.TMK pisze: Dlatego często biorę przesyłki do pracy, ale przy płatnościach przez paypala nie mam ochoty tłumaczyć komuś z drugiego końca świata dlaczego zmieniam adres dostawy,
Pozdr.
Pikom
Pikom
To fakt,można i działa. Sam czasem korzystam
I specjalnie dla TMK
żeby obalić tezę,że zawsze bronię PP proszę
http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,U ... omosc.html
2008 to był całkowity bajzel w PP-zmiany organizacyjne,walka o stołki itd....
A teraz te same mądre głowy mają nowe plany.Może w końcu im utrącą te pyszne łebki i wróci normalność
I specjalnie dla TMK
2008 to był całkowity bajzel w PP-zmiany organizacyjne,walka o stołki itd....
A teraz te same mądre głowy mają nowe plany.Może w końcu im utrącą te pyszne łebki i wróci normalność
Pozdrawiam
Oj, wyjątek potwierdza regułę ŻarcikKomarek34 pisze: I specjalnie dla TMK
Mam zastrzeżenia do konkretnej poczty, druga z której pośrednictwa korzystam jest dla mnie "przeźroczysta" - na czas, nie muszę pamiętać, dzwonić, jeździć.
Pozdrawiam, Tomasz
Muzyka dla moich uszuTMK pisze:Mam zastrzeżenia do konkretnej poczty, druga z której pośrednictwa korzystam jest dla mnie "przeźroczysta" - na czas, nie muszę pamiętać, dzwonić, jeździć.
Winni są ludzie,nie sama firma. Niestety często jeszcze naczelnikami są "dinozaury" lub ich wychowankowie. Ale to się zmienia-mam nadzieję,że jak najszybciej Twoja poczta znormalnieje.....
Pozdrawiam
Kod: Zaznacz cały
departure from outward office of exchange, Nov-10-10, 23:00 PM, ;
????????, Nov-10-10, 15:30 PM, ????
departure from outward office of exchange, Nov-10-10, 10:00 AM, ;
arrival at transit office of exchange, Nov-09-10, 23:00 PM, ;
arrival at transit office of exchange, Nov-09-10, 10:00 AM, ;
arrival at transit office of exchange, Nov-06-10, 23:00 PM, SHENZHEN
departure from transit office of exchange, Nov-06-10, 23:00 PM, SHENZHEN
????????, Nov-06-10, 15:30 PM, ????
arrival at transit office of exchange, Nov-06-10, 10:00 AM, SHENZHEN
departure from transit office of exchange, Nov-06-10, 10:00 AM, SHENZHEN