PS: Chciałbym jeszcze dodać, że HIDzio z dnia na dzień świeci coraz jaśniej.

Miałem okazję widzieć z bliska te zestawy za 100zł. Obudowa przetwornic jak puszka coli. U mnie przetwornica jest chociaż w miarę solidnie zbudowana. Żarnika za 20zł się bałem, w końcu tam niezłe ciśnienie jest, rtęć, jakieś sole i w ogóle te tanie jakoś się ruszają w cokole, strach to montować. W sumie mogłem kupić tańszy zestaw, ale dopłaciłem trochę i mam półroczną gwarancję na żarnik, roczną na przetwornicę. Myślę, że było warto.skaktus pisze:Palnik z przetwornicą , dlaczego tak drogo ?Na internecie można się zaopatrzyć w zestaw 2 przetwornic i 2 palników za 100 zł
A te wszystkie inne po 250 czy to nawet po 500 zł po otwarciu przetwornic okazuje się że to to samo co tanie odpowiedniki.
Najwięcej światła otrzymasz z palnika D4STomeqp pisze:A wiesz może jaką jasność osiągają palniki 3000K? Też mniej od 4300K?skaktus pisze:Palnik o kolorystyce 6000 K, jego jasność spada o około 300 - 400 lumenów w porównaniu do 4300 który jest w stanie osiągnąć graniczną wartość 3200 lumenów.
Jeśli interesują Cię kombinowane rozwiązania, to kiedyś kol. Bosss mówił, że ma adaptery z D2S na H4. Reflektory H4 znajdziesz w ofercie Wesemu i ewentualnie wymienisz szybę z ryflowanej na gładką.m-blue pisze:jakby ktoś coś wiedział, to szukam jakiegoś lustra ale nie fi 100 do d2s:)