O Eneloopach
To akurat czas pokaże. Może zamiast deklarowanych 1.000 cykli umrą przy 250?
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Możliwe, choć mało prawdopodobne aby różnica żywotności była aż taka jak sugerujesz - jak się chce zasiać wątpliwości to można wszystko napisać... A nawet jak padną wcześniej, to pies je drapał. Do tego czasu (a trochę to potrwa bo głównie używam lionków) to albo pokażą się jakieś lepsze ogniwa na które się przesiądę, albo ceny spadną tak, że nie będzie się czym martwić. Nawet jeśli żywotność spadnie do sugerowanych 250 cykli, to przy moim zużyciu, powiedzmy raz na tydzień ładowane, wytrzymają 5 lat. Jak dla mnie dość Czyli na razie nie panikuję i nie kwęczę węsząc spadek żywotności tylko spokojnie sobie używam i ładuję jak pisałem...greg pisze:To akurat czas pokaże. Może zamiast deklarowanych 1.000 cykli umrą przy 250?
Pozdr.
Pikom
Pikom
Spróbuj nawinąć przewód zasilający bc-700 kilka razy dookoła pierścienia ferrytowego, w miarę blisko ładowarki. Powinno pomóc.igi pisze:A bc-700 ma dla mnie jedną tylko wadę - jak leży koło telefonu komórkowego, albo ładuję telefon z tego samego gniazdka do którego podłączona jest ładowarka to potrafi przerywać ładowanie.
Z początku myślałem że jest padnięta, ale później skojarzyłem że dzieje się to tylko jak tel leży w pobliżu. Ten sam efekt ma bc-900 w pracy.