Zgadzam się ze stwierdzeniem Piotrka K przez układ strumienia światła latarka zawsze będzie powodowała mniejsze lub większe oślepienie tak poprostu świeci kwestia czy sie tym będziesz przejmował czy nie familyguy ... znam to z autopsjii jak odpale MCE z refem mam taki widok od frontu http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... e06687.jpgPiotrek K. pisze:Oślepianie jest niestety pewne przez to że bezpośrednio widać strukturę świecącą diodyfamilyguy pisze:myślę, że nie będzie problemu oślepiania innych użytkowników. Nie ma co się łudzić - każda lampka z tradycyjnym reflektorem będzie oślepiać innych użytkowników.
więc mniej lub bardziej oślepiam zależnie od mocy światła ale że oślepiam to pewne jak w banku dlatego z uporem maniaka powtarzam ze najlepszy układ to conajmniej dwururka

Sam zamierzam zakupić MTE ale raczej jako laterkę nż na rowerek i w takiej roli mam nadzieje się sprawdzi

Sporo ostatnio wieczorkami śmigam i jazda między ludźmi na terenowej lampce nie ma sensu bo czujesz się tak jak pieszy któremu samochód jadący z przeciwka odpalił "długie"