JetBeam JET-II Mk3 V2

...czyli nasze światełka okiem obiektywu... Tu chwalimy się naszymi latareczkami i wszystkim innym , co rozświetla nasze życie ;-)
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

a widziałeś gdzieś driver zasilany z lion w podobny sposób konfigurowalny, o podobnej funkcjonalności ?
Moc to inna sprawa- można dać w diodę i 2A- ino jak długo pożyje ?
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Identycznego wiadomo ze nie bedzie ale powiedzmy to co miałes do testów :) Plytka sie idealnie mieści, funkcionalność kontrolera wrecz lepsza od orginału. Kwestia tylko wydajności.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
night_82

Post autor: night_82 »

Jasność diody po przekroczeniu max dopuszczalnego prądu niewiele rośnie, więc niewarto przeciażać 2x a zyskując +10%
Awatar użytkownika
pawelsz

na bazie AMC nie masz wydajności i przede wszystkim nie masz stabilizacji prądu- zbieram się stale, żeby pomierzyć spadek jasności w czasie- pewnie na dniach zrobię.
no ale kontroler od df jest spoko jeśli chodzi o tryby, ino płytka, to rzecz umowna :D
Awatar użytkownika
lennin

Co za problem poczekac na finalna wersje drivera :) Mi sie nie spieszy a nabede troche wiedzy jeszcze i umiejętności.

BTW. Test na ogniwku z DXa tym co dostałem z VB-16 wypda mizernie. Popierwsze czas świecenia w okolicach 15-18 minut max. Po drugie przesadzili z podbijaniem pradu czy napiecia na diodzie. Po 10 minutach nie daje sie dotknąc lampki bo parzy w rece :shock:
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Lennin, czy Jetbeam reklamuje sie jako constant current?
Nie wiem czy oni jakos mocno przerabiali ten driverek, moze albo zwiekszyli wartosc graniczna pradu, jesli w ich konstrukcji cokolwiek prad meirzy, albo podniesli napiecie...wzgledem pierwszej wersji...moze po prostu wzgledem poprzedniej wersji zmienili tylko parametry pracy tej samej przetwornicy-wiec rozbierz, pokaz foty...moze da sie latwo przywrocic do funkcjonalnosci poprzedniej wersji.
Moze bedzie to kwestia wartosci rezystora ograniczenia pradowego albo ustalajacego napiecie wyjsciowe...
Awatar użytkownika
lennin

●Circuit: Direct current control circuit (without flickers). About 20% higher than MK.II X in efficiency, better heat control and regulation
●Output Power: 750mA (3W)
Hehe wszedzie maja stare dane nikt nie wie ile teraz idzie w diode. Można wywnioskować z tematu na forum CPF.
I measured with a voltmeter (at the cap) a current draw of over 2 amps!
Ciekawy jestem czy firma jako taka zareaguje jakoś. W mielu mi pisali ze jest wszystko ok tak ma być :|
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Kurcze.Ale pisales do sprzedawcy a nie Jetbeama, prawda?Skrobnij zapytac Jetbeama, i czy to normalne ze

Kod: Zaznacz cały

●Circuit: Direct current control circuit (without flickers). About 20% higher than MK.II X in efficiency, better heat control and regulation
●Output Power: 750mA (3W)
to better heat control po angielsku oznacza lepsza kontrole nad grzaniem a po chinsku lepsze grzanie? Hehe...sorki, pewnie miliampery tez mają jak tory za wschodnia granica :mrgreen:
Awatar użytkownika
lennin

Opis tyczy sie V1 nikt nie raczył sprawdzić i opisywać V2 która jest inna. Wszyscy sprzedaja V2 ze specyfikacją (jeżeli już) V1. A szkoda jedyna notka to że ma świecić 50% mocniej. Meila wysłałem do producenta kolejnego w poprzednim dostałem odpowiedz że to zupełnie normalne te 2A :|
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

to moze sprobuj tu, z ciekawosci:

Kod: Zaznacz cały

JETBeam GLOBAL GENERAL AGENT 

GUANG ZHOU RUIZHI TRADING COMPANY
Add: Rm.505,No.25,ZI BEI TONG JIN Street,DongZhan,GuangZhou,GuangDong,CHINA
Tel: 86-20-22371989
Fax:86-20-37662001
Mail support: claims@jetbeam.com.cn
z :
http://www.jetbeam.com.cn/en/index.aspx
Awatar użytkownika
lennin

Tak już pisałem i cisza. Rewelacyjna obsługa klijenta.

Nic trzeba bedzie samemu kombinować.

EDIT// [shadow=blue]Panowie i panie po zgłoszeniu problemu dostałem nową lampke. Ksiega dziwów jakaś czy co. Żadnego meila czy odpowiedzi a tu dzis taka niespodzianka. Sam nie wiem co o tym mysleć.[/shadow]

Przy zasilaczu pomiary prądów:
0,7V 0,9A
1,0V 1,8A
1,2V 2,4A
1,5V 2,3A
2,0V 2,3A
2,5V 2,3A
3,0V 1,7A
3,5V 1,4A
4,0V 1,2A
4,2V 1,1A
Sporo za duzo. 16340 nie wytrzymuje tak szybkiego rozładownaia (prądu) i napiecie bardzo szybko spada w zwiazku z tym przetwornica podbija napiecie kosztem zwiekszenia prądu. Szaleństwo jakieś :oops:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pawelsz

znaczy masz 2 lampki działające tak samo ? Obsługa in plus znaczy
Może lepsze akusy trza ? :)
3,0V 1,7A
3,5V 1,4A
4,0V 1,2A
4,2V 1,1A
to nie są jakieś duże wartości- przy żarniku wręcz to norma, 1.1-1.4A to nie tak dużo, zresztą jak chcesz dostac prąd rzędu 1.2A na diodzie inaczej- bardzo przyzwoite wartości nawet
Ostatnio zmieniony wtorek 26 lut 2008, 16:38 przez pawelsz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lennin

Własnie ładuje od AW zobaczymy. Ciekawe czy to jakiś bład czy taka obsługa klijenta :)

Edit//

Tylko co do napiecia i prądów pamientaj że to wartości z zasilacza. Przy obciażeniu akusy malutkie głupieja i spadek napiecia jest znaczny. Wstepne mierzenie wykazało 1.7A w HIGH wiec bez zmian. Może pisać kolejnego meila ;) Trzeciego chyba nie wyślą :D
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Dostalem Jeta od Ciebie do zrobienia.
Ladny.
Po wsadzeniu akkusow-koszmar.chwilka pracy i...zelazko...prawie
Pomiar pradow--od razu 1,7A...koszmar(z 3,6V!!!), najnizszy prad jai udalo mi sie uzyskac-1A-koszmar elektronika.
Zanim podlaczylem powachalem-z latarki zajezdza dobrze mi znanym smrodem palonej elektroniki...
Chyba wypuscili buuublaaaa......totalnego.
Awatar użytkownika
pawelsz

przegięli widać z mocą, a czy obie tak mają ?
ODPOWIEDZ