JetBeam JET-II Mk3 V2
Co za problem poczekac na finalna wersje drivera Mi sie nie spieszy a nabede troche wiedzy jeszcze i umiejętności.
BTW. Test na ogniwku z DXa tym co dostałem z VB-16 wypda mizernie. Popierwsze czas świecenia w okolicach 15-18 minut max. Po drugie przesadzili z podbijaniem pradu czy napiecia na diodzie. Po 10 minutach nie daje sie dotknąc lampki bo parzy w rece
BTW. Test na ogniwku z DXa tym co dostałem z VB-16 wypda mizernie. Popierwsze czas świecenia w okolicach 15-18 minut max. Po drugie przesadzili z podbijaniem pradu czy napiecia na diodzie. Po 10 minutach nie daje sie dotknąc lampki bo parzy w rece
- Calineczka
- Kontakt:
Lennin, czy Jetbeam reklamuje sie jako constant current?
Nie wiem czy oni jakos mocno przerabiali ten driverek, moze albo zwiekszyli wartosc graniczna pradu, jesli w ich konstrukcji cokolwiek prad meirzy, albo podniesli napiecie...wzgledem pierwszej wersji...moze po prostu wzgledem poprzedniej wersji zmienili tylko parametry pracy tej samej przetwornicy-wiec rozbierz, pokaz foty...moze da sie latwo przywrocic do funkcjonalnosci poprzedniej wersji.
Moze bedzie to kwestia wartosci rezystora ograniczenia pradowego albo ustalajacego napiecie wyjsciowe...
Nie wiem czy oni jakos mocno przerabiali ten driverek, moze albo zwiekszyli wartosc graniczna pradu, jesli w ich konstrukcji cokolwiek prad meirzy, albo podniesli napiecie...wzgledem pierwszej wersji...moze po prostu wzgledem poprzedniej wersji zmienili tylko parametry pracy tej samej przetwornicy-wiec rozbierz, pokaz foty...moze da sie latwo przywrocic do funkcjonalnosci poprzedniej wersji.
Moze bedzie to kwestia wartosci rezystora ograniczenia pradowego albo ustalajacego napiecie wyjsciowe...
Hehe wszedzie maja stare dane nikt nie wie ile teraz idzie w diode. Można wywnioskować z tematu na forum CPF.●Circuit: Direct current control circuit (without flickers). About 20% higher than MK.II X in efficiency, better heat control and regulation
●Output Power: 750mA (3W)
Ciekawy jestem czy firma jako taka zareaguje jakoś. W mielu mi pisali ze jest wszystko ok tak ma byćI measured with a voltmeter (at the cap) a current draw of over 2 amps!
- Calineczka
- Kontakt:
Kurcze.Ale pisales do sprzedawcy a nie Jetbeama, prawda?Skrobnij zapytac Jetbeama, i czy to normalne ze
to better heat control po angielsku oznacza lepsza kontrole nad grzaniem a po chinsku lepsze grzanie? Hehe...sorki, pewnie miliampery tez mają jak tory za wschodnia granica
Kod: Zaznacz cały
●Circuit: Direct current control circuit (without flickers). About 20% higher than MK.II X in efficiency, better heat control and regulation
●Output Power: 750mA (3W)
- Calineczka
- Kontakt:
to moze sprobuj tu, z ciekawosci:
z :
http://www.jetbeam.com.cn/en/index.aspx
Kod: Zaznacz cały
JETBeam GLOBAL GENERAL AGENT
GUANG ZHOU RUIZHI TRADING COMPANY
Add: Rm.505,No.25,ZI BEI TONG JIN Street,DongZhan,GuangZhou,GuangDong,CHINA
Tel: 86-20-22371989
Fax:86-20-37662001
Mail support: claims@jetbeam.com.cn
http://www.jetbeam.com.cn/en/index.aspx
Tak już pisałem i cisza. Rewelacyjna obsługa klijenta.
Nic trzeba bedzie samemu kombinować.
EDIT// [shadow=blue]Panowie i panie po zgłoszeniu problemu dostałem nową lampke. Ksiega dziwów jakaś czy co. Żadnego meila czy odpowiedzi a tu dzis taka niespodzianka. Sam nie wiem co o tym mysleć.[/shadow]
Przy zasilaczu pomiary prądów:
Nic trzeba bedzie samemu kombinować.
EDIT// [shadow=blue]Panowie i panie po zgłoszeniu problemu dostałem nową lampke. Ksiega dziwów jakaś czy co. Żadnego meila czy odpowiedzi a tu dzis taka niespodzianka. Sam nie wiem co o tym mysleć.[/shadow]
Przy zasilaczu pomiary prądów:
Sporo za duzo. 16340 nie wytrzymuje tak szybkiego rozładownaia (prądu) i napiecie bardzo szybko spada w zwiazku z tym przetwornica podbija napiecie kosztem zwiekszenia prądu. Szaleństwo jakieś0,7V 0,9A
1,0V 1,8A
1,2V 2,4A
1,5V 2,3A
2,0V 2,3A
2,5V 2,3A
3,0V 1,7A
3,5V 1,4A
4,0V 1,2A
4,2V 1,1A
znaczy masz 2 lampki działające tak samo ? Obsługa in plus znaczy
Może lepsze akusy trza ?
Może lepsze akusy trza ?
to nie są jakieś duże wartości- przy żarniku wręcz to norma, 1.1-1.4A to nie tak dużo, zresztą jak chcesz dostac prąd rzędu 1.2A na diodzie inaczej- bardzo przyzwoite wartości nawet3,0V 1,7A
3,5V 1,4A
4,0V 1,2A
4,2V 1,1A
Ostatnio zmieniony wtorek 26 lut 2008, 16:38 przez pawelsz, łącznie zmieniany 1 raz.
Własnie ładuje od AW zobaczymy. Ciekawe czy to jakiś bład czy taka obsługa klijenta
Edit//
Tylko co do napiecia i prądów pamientaj że to wartości z zasilacza. Przy obciażeniu akusy malutkie głupieja i spadek napiecia jest znaczny. Wstepne mierzenie wykazało 1.7A w HIGH wiec bez zmian. Może pisać kolejnego meila Trzeciego chyba nie wyślą
Edit//
Tylko co do napiecia i prądów pamientaj że to wartości z zasilacza. Przy obciażeniu akusy malutkie głupieja i spadek napiecia jest znaczny. Wstepne mierzenie wykazało 1.7A w HIGH wiec bez zmian. Może pisać kolejnego meila Trzeciego chyba nie wyślą
- Calineczka
- Kontakt:
Dostalem Jeta od Ciebie do zrobienia.
Ladny.
Po wsadzeniu akkusow-koszmar.chwilka pracy i...zelazko...prawie
Pomiar pradow--od razu 1,7A...koszmar(z 3,6V!!!), najnizszy prad jai udalo mi sie uzyskac-1A-koszmar elektronika.
Zanim podlaczylem powachalem-z latarki zajezdza dobrze mi znanym smrodem palonej elektroniki...
Chyba wypuscili buuublaaaa......totalnego.
Ladny.
Po wsadzeniu akkusow-koszmar.chwilka pracy i...zelazko...prawie
Pomiar pradow--od razu 1,7A...koszmar(z 3,6V!!!), najnizszy prad jai udalo mi sie uzyskac-1A-koszmar elektronika.
Zanim podlaczylem powachalem-z latarki zajezdza dobrze mi znanym smrodem palonej elektroniki...
Chyba wypuscili buuublaaaa......totalnego.