Ja tam nie bede robił zadnych testow. Zamierzam uzywac ich tak, jak mi Ty i kilka osob radzilo i koniec . A jak los sprawi, ze sie popsuja, to kupie wyprute od Bociana .Calineczka pisze:Dex, ciesz sie ze Dealextreme ostatnio dziala nadspodziewanie dobrze, naprawde.
Zycze Ci by nigdy Cie nie zawiedli, ja juz niejedna reklamacje skladalem i czekalem na paczuszki dlugimi tygodniami.
Co do jakosci chinskich ogniw nie wypowiadam sie, poki co uzywam, nic sie nie dzieje...ale szczerze to bardziej ufam staremu 18650 wyprutemu z firmowego laptopa niz nowemu ogniwku Trust czy Ultrafire.Dla mnie te ich pojemnosci i parametry to czysta reklama.Kiedys jak moja córa bedzie juz miala te 18 lat i da mi swiety spokoj, hehe, zmierze rzeczywista pojemnosc akkusa, juz nawet zrodlo pradowe zrobilem....no i narodzila sie córa
Jak ktos bedzie mial odwage i materialy proponuje sprobowac zrobic to co Bocian, i co jest opisane w pewnym dokumencie na naszym forum, czyli totalny overcharging 18650.Po prostu sprobowac go wysadzic.jak chinskie ogniwko przejdzie taki test to chwala mu, ja bym to robil z bunkra.Czas pozwoli-zrobie.
Poki te ich ogniwka sa tanie i nie slychac o jakichs dziwnych eksplozjach-mysle ze rozumnie uzywac, a zestawik jak przyjdzie to na pierwszym ladowaniu gruntownie przetestowac, sprawdzac co kilka minut temperature, napiecie, jak mozna to zmierzyc prad ladowania...
Statystycznie wieksze zagrozenie sprawia jazda samochodem.
Porownanie do li-ion komorkowych to byl cytat z Lennina - nie moje slowa . Aczkolwiek masz racje i zgadzam sie z tym, co napisales.Dex, porownywanie li-ion z telefonu komorkowego do ogniw z DX jest mocno chybione.Sorki, ale potentaci na rynku gsm ponosza jakas odpowiedzialnosc za wlasne wyroby, dbaja o bezpieczenstwo, recycling, wymieniaja akkusy jak trafi sie jakas trefna czy podejrzana partia...za duzo maja do stracenia.W Chinach-sorki, tam ludzie sie nie licza, a jak by Ci sie cos stalo od ich ogniwka-zadnej odpowiedzialnosci.Tam do tej pory ludzie znikaja i swiat im nie moze nic zrobic...co dopiero jeden maly Dex-ter
Chyba musze konczyc....poki co-milego wieczorka wszystkim;-)
Ja bede ostrozny i tyle.