pytanie o zakup

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
DNF

Post autor: DNF »

Tomek210 pisze:Prawie zmieściłeś się w budżecie
Ten tekst mnie rozbroil :D
Spyx, witaj na forum. Bedziesz zadowolony z tego malenstwa. Choc sam jej nie mam, ale wiem jak swieca inne cuda na 1xAAA-fajna sprawa :)
Pozdrawiam
DNF
spyx

Post autor: spyx »

Tomek210 pisze:Prawie zmieściłeś się w budżecie
DNF pisze:Ten tekst mnie rozbroil :D
Ja też się poskładałem ze śmiechu. DNF witam.

Początkowo przeglądając latareczki na allegro, 30zl wydawało mi się dużo za taki gadżet (no bo są i latareczki "super.mocno.świecące" za 3zł), więc mój początkowy budżet "40zł" był już zawyżony ;)

Chciałbym jeszcze w przyszłości kupić porządną latarkę większego rozmiaru. Ale nie wiem kiedy znajdzie się taka ekstra kasa na wydanie.

Coś w tych latarkach jest..
DNF

Post autor: DNF »

Oj cos jest w tych latarkach, cos jest :]
spyx

latarka przyszła

Kontynuując temat. Latarka dostarczona. Świeci rewelacyjnie. W porównaniu z moją starą, kilkuletnią latarką rowerową zasilaną 4xAA (zwykła żarówka) wypada lepiej. a to przecież taki maluszek. Piękna biała barwa (odcieniu niebieskiego nie widzę).

Jako że z moich dwóch obecnych akumulatorków AAA jeden jest do wyrzucenia. Musze zakupić nowy komplecik. Zauważyłem na forum wspominacie o Eneloop'ach. Na allegro zauważyłem z firmy SANYO. będą OK, czy inne propozycje?

Pozdro.

PS. Trochę mnie rozczarował brak najmniejszej karteczki z instrukcją.
Do sposobu włączania trzeba się przyzwyczaić.
bonio2

Post autor: bonio2 »

spyx pisze:Jako że z moich dwóch obecnych akumulatorków AAA jeden jest do wyrzucenia. Musze zakupić nowy komplecik. Zauważyłem na forum wspominacie o Eneloop'ach. Na allegro zauważyłem z firmy SANYO. będą OK, czy inne propozycje?
Eneloopy robi Sanyo. W przeciwieństwie do innych aku nie trzeba ich tak często ładować, bo nie rozładowują się samoistnie. Ja używam ich od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony, w przeciwieństwie do GP, które po tygodniu od naładowania nie nadają się do użytku...
allonitium

Post autor: allonitium »

Zdecydowanie Sanyo Eneloop.
A co do instrukcji to mówisz i masz:) :

Przekręcić w celu włączenia. Ponowne włączenie w czasie poniżej 2 sek zmienia tryb.
Brak pamięci - latarka startuje zawsze z trybu średniego.

IMHO dla 3 zdań nie warto drukować specjalnie karteczki - to nie fizyka kwantowa :P a zawsze to jakaś złotówka mniej.
spyx

bonio2

no ja właśnie do GP jestem najbardziej przekonany, z kolei sony, i philips u mnie pomimo, że zakupione później niż te GP już poszły na straty.

a co sądzisz o GP recyko, one też się nie rozładowują przez długi okres. Producent reklamuje też jako 90% mocy po 6 miesiącach.
allonitium

Post autor: allonitium »

Ponoć większość Ni-Mh w wersji LSD schodzi z taśm Sanyo... nie wiem jednak czy Recyko też. Sanyo jest liderem w produkcji wszelkiego rodzaju akumulatorów - jakość produkcji japońskiej jest o wiele wyższa niż chińskiej (GP i cała reszta jest produkowany w chinach).
Same Recyko nie są złe - bardzo porównywalne do Eneloopów - ale ja i tak kupiłbym Sanyo no chyba ze Recyko były by sporo tańsze. Sporo osób używa Recyko i sobie chwalą. Decyzja należy do Ciebie - ja mam po prostu zaufanie do Sanyo - może dlatego, że jeszcze na Sanyo się nie naciąłem. Nawet akumulator od notebooka(służbowy, używany też w domu - średnio po 12h dziennie) mam na ogniwach Sanyo... po 2 latach był prawie jak nowy... po 3 dopiero widocznie zaczyna spadać pojemność... w innych notebookach po roku już masz połowe czasu pracy(mówię o akumulatorach, o które nikt nie dba - w służbowych nb, cały czas doładowywane na kablu, uzywane 10 i wiecej h dziennie, zakurzone wentylatory, przez co dodatkowo wzrasta temp tak ze po 8h są gorące - a wysoka temp bardzo niszczy li-iony)
spyx pisze:allonitium

pisząc instrukcja, myślałem o czymś bardziej technicznym. Bo idąc tym tokiem rozumowania można by: " w celu otwarcia pudełka należy podnieść pokrywkę (do góry) " : P
Hmm... "instrukcja techniczna" :?: :o
:wink:
ODPOWIEDZ