A dziękuję Ci, miły gest, nie powiem. Będę miał to na uwadze, może u Ciebie będzie coś czego nie ma u mnie.
I tak ciągle kolekcjonuję nowe baterie i trochę tego mam na chwilę obecną. Z Amazona też ściągam jakieś cuda mniej znanych marek "bateryjnych".
Widziałem nawet aku AA o pojemności 4900mAh i AAA 2500mAh. Taki fenomen to aż grzech nie przetestować

Obstawiamy pojemności dla poniższych prądów?
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Kodaki już w połowie drogi. Wyniki nie zaskakują jakością, i teoretycznie najlepsze wcale nimi nie są. Finalnie do testu używam 0,2A / 0,5A / 1A / 2A. Przy czym ten ostatni to proforma dla wielu z nich.
EDIT:
Swoją drogą na innym forum padł temat aby, poniekąd, odpuścić 2A poboru, i coś w tym jest. Chyba zmienię i jednak będzie 0,2 / 0,5 / 0,8 / 1A. Przy rozładowaniu SOLO, nie ma sensu bawić się w tak duże prądy. Poświęciłem kilka sztuk różnych baterii na testy i wyniki są fatalne. Z rekordzisty wyciągnąłem nieco ponad 60mAh

Bym dał 0,75 zamiast 0,8, jednak nie jestem pewien czy da radę tak ustawić ładowarkę, ale chyba nie. Na chwilę obecną lecą testy 0,2 / 0,5 / 1, ta jedna sztuka z 4-paków czeka na ostateczną decyzję