Kobiecy opis latarki-spokojnie jest to ostatni już mój post

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Za każdym razem jak ją widzę oczy mi się do niej śmieją. Niby nic specjalnego ale....

http://www.jet-pol.pl/index.php?p14,lat ... lement-e3p

A podobno kobiety lubią świecidełka ;)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
bonio2

Post autor: bonio2 »

Jolka? Tak w sumie zastanawiam się czy za latarkę pokroju Olight M20 Warrior Premium trzeba wydać aż ponad 300zł? toms_, wspomniał o ITP, który w swojej ofercie ma modelC6 Tactical i parametrami niewiele odbiega od M20 a kosztuje w Polsce połowę mniej KLIK Oczywiście mam na myśli wersję C6T-S. Z tego co przeczytałem ma płynną regulację jasności i pamięć.
W ogóle co myślicie o tej latarce?
Awatar użytkownika
toms_

Post autor: toms_ »

Jak się kupuje sprzęt "oczami", to niestety, ale ITP nie ma żadnego startu do Jetbeama. Jesli chodzi o same parametry techniczne, to nawet OK. Zdecydowanie wolałbym ją od wszelkiej maści klonów Ultrafire C2, których wysyp jest na allegro. Dobry obraz burzy jedynie niezbyt dobra regulacja przy użyciu ogniwa 18650. Patrząc na tą recenzję, to albo sterownik potrzebuje znacznie wyższego napięcia, albo Vf diody jest bardzo wysokie.
bonio2

Kurcze, właśnie patrzę na ten wykres... :cry: Ale z drugiej strony Olight na 18650 zachowuje się identycznieRECENZJA :roll:
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Jolu - jeśli chcesz kupić cos, co zdecydowanie dobrze poświeci a zmieści się cenowo w granicach 400 PLN, a jednocześnie widzę, że podobają Ci się latarki JetBeam, to polecam ten model z Jet-Polu: http://www.jet-pol.pl/index.php?p61,lat ... -m-cree-r2

Jestem przekonany, że Pan Maciej z Jet-Pol zrobi dla ciebie mały wyjątek i da Ci rabat nawet jeśli nie jesteś użytkowniczką forum z długim stażem ;) Dzięki temu może starczy jeszcze na ładowarkę i po dołożeniu kilku groszy na akumulatory ??

Sam używam JetBeamów różnych i jestem z nich bardzo zadowolony.

Ale jeśli będziesz zdecydowana na wspomnianego w pierwszym poście Olight'a to z pewnością też się nie zawiedziesz jakością świecenia.

a przy okazji - czasem weź na nas poprawkę - maniacy potrafią wybrzydzać na ten czy inny model latarki nawet wtedy, gdy normalny uzytkownik nie zauważy żadnych różnic pomiędzy tym wychwalanym a tym pogardliwie odrzucanym modelem...
Pozdr.
Pikom
Jordan58

Czy jako kobieta nie mogę pasjonować się latarkami ?

Post autor: Jordan58 »

Witam ! Otrzymałam na prywatną wiadomość przykre spojrzenie na mój udział na forum www. swiatelka.pl. Konkretnie zarzuca mi się, że " jako kobieta to powinnaś zająć się garami a nie latarkami" Szczerze mówiąc trochę mnie to zabolało ale już mi przeszło. Przecież mam prawo mimo, że jestem "babą" interesować się wiedzą jaka znajduje się na w/w forum. I tak też będę czyniła dalej. No dobra koniec użalania się i przechodzę do różnego rodzaju zagadnień na tym forum. Świat latarek zupełnie mnie zafascynował. Chociaż mam w dalszym ciągu wątpliwości którą latarkę mam wybrać. Wydaje mi się, że mój wybór dotyczy teraz tylko dwóch latarek tj. Olight M20 Warrior Premium i Jest Beam III M Cree 5A Q3 kolor Army Green. One są cudowne a ich parametry rewelacyjne. Pozdr.: Jolka
DNF

Post autor: DNF »

Witaj Jolu :)
Szkoda, ze na samym starcie dostalas takie PW. Podaj prosze nick tego "usera"..
Nie tylko Ciebie "wciaglo"-ze tak powiem- w latarki :)
To normalna choroba i leczy sie ja tylko i wylacznie nowymi lampkami :)
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
toms_

Post autor: toms_ »

Jeśli już zdecydujesz się na Jetbeam'a i zakupy w Jet-Polu, to nie zapomnij o akumulatorkach:

na przykład takie:
http://www.jet-pol.pl/index.php?p49,aku ... 0p-2400mah

i ładowarce (którejś w poniższych):
http://www.jet-pol.pl/index.php?k15,akc ... -ladowarki

Zresztą jak będziesz sporo świecić (nieważne czym konkretnie), to tak czy inaczej, czeka Cie zakup ładowarki i akumulatorów.
Awatar użytkownika
jezjacek
Kontakt:

Re: Czy jako kobieta nie mogę pasjonować się latarkami ?

Post autor: jezjacek »

Jordan58 pisze:Witam ! Otrzymałam na prywatną wiadomość przykre spojrzenie na mój udział na forum www. swiatelka.pl. Konkretnie zarzuca mi się, że " jako kobieta to powinnaś zająć się garami a nie latarkami"
Co ? :shock: :o :o
A myślałem, że to forum jest wolne od tego typu wypowiedzi. :zly: Także chętnie poznam nick tego mądrali. :idiota: :idiota:
bonio2

Jolu, ja bym wybrał JetBeam, mimo wszystko bardziej mi się podoba i ma cieplejszą diodę, ale o barwie światła to już Ci na pewno lennin dużo napisze.
Mi też jest przykro z powodu forumowicza, który Cię niegrzecznie potraktował.
Ja to już wciągnięty jestem po uszy, zaczynałem skromnie od Latarki Maglite mini AA, a teraz jak nie kupię sobie jednej latarki na miesiąc to chory jestem ;)
Jordan58

Post autor: Jordan58 »

Jestem ciekawa na ile doładowań może wytrzymać taki akumulator no i co za tym idzie taka ładowarka ? Mam na myśli post od toms. Pozdr.: Jolka
Awatar użytkownika
swietlik

Post autor: swietlik »

Na to pytanie nie da się odpowiedzieć jednoznacznie, bo bardzo dużo zależy od warunków użytkowania akumulatorów, ale możesz ostrożnie założyć, że co najmniej 200-250 cykli ładowanie-rozładowanie da się osiągnąć przed wyraźnym spadkiem pojemności ogniwa. A ładowarka, jak większość elektroniki, może się albo zepsuć na początku użytkowania (choroba wieku dziecięcego inaczej zwana wadą fabryczną) albo służyć wiele lat bezproblemowo.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

bonio2 pisze:Jolu, ja bym wybrał JetBeam, mimo wszystko bardziej mi się podoba i ma cieplejszą diodę...
Kochani, byłbym bardzo ostrożny z tak namolnym doradzaniem osobie, która nie miała do porównania latarki z diodą ciepłą i zimniejszą, zakupu latarki z diodą Q3 5A. Po pierwsze nie każdy tak naprawdę polubi ciepłe światełko - ja sam jestem mocno rozczarowany barwą diody Neutral White (dla mnie to niestety bursztynowa ciemnica...) jaką zakupiłem wraz z latarką Eagletac P10A2, nie mówiąc o zdecydowanie (moim zdaniem) gorszym oświetleniu terenu. Nie dość, że uzyskujemy mniej lumenów (nominalnie z tego samego zasilania) to jeszcze barwa światła powoduje, że mniejszy kontrast nie pozwala dostrzec tak łatwo wielu szczególików terenu... Tak więc, przyjmując, że to bardzo indywidualna sprawa, to upodobanie do odpowiednich barw światła, radzę mimo wszystko obejrzenie w realu światełka z diodą ciepła zanim dokona się zakupu który potem rozczaruje...

a przy okazji - ten JetBeam tez mi się bardziej podoba, tylko raczej z diodą R2 - ale to już właśnie indywidualne upodobania... :)
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Jordan58 pisze:Otrzymałam na prywatną wiadomość przykre spojrzenie na mój udział na forum www. swiatelka.pl. Konkretnie zarzuca mi się, że " jako kobieta to powinnaś zająć się garami a nie latarkami"
Witaj Jordan ;-)
A ja się cieszę, że Cię wciąga, i bardzo mnie cieszy gdy mogę obdarować jakąś "białogłowę" światełkiem, a widzę że nie tylko Ciebie wciąga ;-) Żonka, Córeczka i Sąsiadka mają po kilka latareczek :mrgreen:
Co do tego miłego tekstu to z chęcią zajmę się tym moralizatorem-pedagogiem. Udostępnij mi proszę na PW korespondencję, muszę jakoś "nagrodzić" delikwenta bo my z ciemnotą walczymy z zasady :evil: Bez względu na to, czy na forum czy też na PW(za zgodą adresata) objawy chamstwa, prostactwa i...(słów mi brakuje) będą piętnowane :evil:
Awatar użytkownika
jezjacek
Kontakt:

Post autor: jezjacek »

Calineczka pisze:objawy chamstwa, prostactwa i...(słów mi brakuje) będą piętnowane :evil:
:ok: Popieram.
ODPOWIEDZ