Lampka rowerowa na ogniwo 21700
Od teraz możesz kupić gotowego S21A z taka barwąPanjarek pisze:Preferuję barwę około 5000k lub mniej.
Zwróć uwagę czy daną latarkę będzie się dało swobodnie zamocować w uchwycie, tzn. tak ustawić żeby środek ciężkości był...na środku. Miałem już nie raz kłopot że ciężka głowica na wybojach i na zjazdach przechylała powoli całą latarkę w dół i trzeba było co chwila poprawiać, a uchwytu się nie dało już mocniej przykręcić żeby się nie przesuwał. Strasznie irytujące. Ten Imalent nie wzbudza we mnie pod tym względem pozytywnych uczuć.
No i teraz w mojej głowie rodzi się kolejne pytanie, mam nadzieję, że wybaczcie mi zasmiecanie forum.
S21a ma 4 tryby 0.1%-3%-30%-100%.
BLFA6 ma 7 trybów (6+turbo).
S21 na 3 trybie świeci na 30% więc obstawiam, że jeśli 100% to 6A to 30% daje 2A czyli mniej więcej tyle (a nawet mniej) , co BLF A6 na 6 trybie.
S21a z trybu 100% po 30 sekundach przełącza się na tryb słabszy więc czy w praktyce rzeczywiście tego światła będzie widocznie więcej niż z blf?
Wnioski takie wyciągam z tego źródła o blf a6.
http://budgetlightforum.com/node/41726
Dla S21a znalazłem fajny wykres
http://budgetlightforum.com/node/67612
Jest gdzieś coś takiego dla BLF A6 aby porównać ?
Wtedy może w głowie zrobiloby mi się o kilka lumenów jaśniej.
S21a ma 4 tryby 0.1%-3%-30%-100%.
BLFA6 ma 7 trybów (6+turbo).
S21 na 3 trybie świeci na 30% więc obstawiam, że jeśli 100% to 6A to 30% daje 2A czyli mniej więcej tyle (a nawet mniej) , co BLF A6 na 6 trybie.
S21a z trybu 100% po 30 sekundach przełącza się na tryb słabszy więc czy w praktyce rzeczywiście tego światła będzie widocznie więcej niż z blf?
Wnioski takie wyciągam z tego źródła o blf a6.
http://budgetlightforum.com/node/41726
Dla S21a znalazłem fajny wykres
http://budgetlightforum.com/node/67612
Jest gdzieś coś takiego dla BLF A6 aby porównać ?
Wtedy może w głowie zrobiloby mi się o kilka lumenów jaśniej.
Ostatnio zmieniony środa 24 lip 2019, 19:50 przez Panjarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam ten i złego słowa nie mogę o nim powiedzieć. 21700 na pewno się zmieści, tylko być może będzie trzeba wyjąć jeden z tych kolorowych plastików wewnątrz pierścienia.
Panjarek, dzięki
Mocarny, bardzo podobny do tego na alledrogo
Nawet cena podobna tylko waluty się nie zgadzają
Mocarny, bardzo podobny do tego na alledrogo
Nawet cena podobna tylko waluty się nie zgadzają
To są pewnie te same uchwyty. Przeszło przez moje ręce kilka i są całkiem względne. ViP3R, do jakiej latarki konkretnie chcesz go kupić ?
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
S11 z tego co kojarzę to tak na styk była. No i pewniak że ją porysujesz przez ten uchwyt (prędzej czy później). Sofirn = Convoy to wejdzie bez problemu.
Ja ten swój kupiłem za 74 grosze, był kupon i promocja. Podobno ludzie dzielą się na tych którzy pokochali Aliexpress, jak i na tych którzy jeszcze o nim nie słyszeli.ViP3R pisze:Nawet cena podobna tylko waluty się nie zgadzają
A uchwyt stabilny i obracalny w lewo - prawo więc nawet jak latarka zamontowana nie na środku, to mogę ustawić żeby świeciła idealnie na środek. Jestem perfekcjonistą.
M3 w uchwycie wygląda tak
więc jak S11 nie jest grubszy to też wejdzie
No właśnie, zdejmujecie gumki, a to ryzyko Ja jestem fanem ładnych latarek i staram się aby się nie rysowały (ot, takie zboczenie). Jak ktoś ma to gdzieś, to wolna droga