Tania solidna latarka do... escape roomu :)

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
abyss

Post autor: abyss »

Nie jestem specem, ale Z tymi AAA to jest tak, że one mają pojemność zdecydowanie mniejszą niż AA. Może zmienić to wymaganie i wziąć taką: https://www.aliexpress.com/item/New-Arr ... 64969.html
Chodzi i na paluszku AA i na akku 14500. Aluminiowa.
Cena 1,73€ nie zabija :)
Dwa światła - reflektor i "boczny pasek". I jeżeli chcecie "ograniczyć" świecenie w dal" to można by albo wydłubać albo częsciowo zasłonić (np. aluminiową blaszką/folią z dziurkami) reflektor. Rozkręca się bez problemu, zrobi to właściwe każdy.

Tak dla oddania skali:
Obrazek
Barton_

Post autor: Barton_ »

abyss pisze:Cena 1,73€ nie zabija :)
Szip podwaja cenę. Ani to drogo ani tanio.
Pytanie co do wykonania i trwałości bo opis kompletnie z du..y.
2000 lm z 3W? Cuda Panie, cuda.
Wiecznie w drodze.
Awatar użytkownika
abyss

Co do podwójnej ceny to przesada. Aż sprawdziłem - bo ja w Irlandii, więc zobaczyłem jak w Polsce. Przy jednej "free" czyli €1.72. Przy 10: €18.57 w sumie z przesyłką. Wiadomo, że za niecałe 2€ to dzieło sztuki nie będzie, ale jest lepiej niż w sklepach za 5PLN czy tanich marketówkach.
Obrazek
Zastanawiam się tylko czy światło nie jest (nadal) nieznacznie za jasne dla autora tematu.
Na marketowym lidlowskim używanym TRONIC NiMH AA COD świeci godzinę na bank. Nie miałem jak dłużej sprawdzić i nie wiem czy warto - zależy czy kupujący zainteresowany. Na 14500 działa, ale niestety świeci jeszcze jaśniej.
Barton_

Darmowa wysyłka do PL niedostępna.
Załączniki
latarka.png
latarka.png (292.17 KiB) Przejrzano 1834 razy
Wiecznie w drodze.
murgrabia1410

Post autor: murgrabia1410 »

Dziurawa piguła. Więc bez małej przeróbki się nie obejdzie. Ale z drugiej strony, mam latarkę z dziurawą pigułą. XR-E pędzoną 1.4A i wiele lat już wytrzymała. Chyba, iż xr-e to jakieś nadzwyczaj wytrzymałe diody. A taka XP-E i to jeszcze LB. To już loteria.
Awatar użytkownika
abyss

Barton_ pisze:Darmowa wysyłka do PL niedostępna.
Fakt, przy jednej to duże procentowo zwiększenie kosztów - ale przecież on przy dodaniu 10 do koszyka (PL) będzie miał sumaryczny koszt transportu NADAL 1.67€ - czyli za całość € 18.57 (średnio 7.80PLN za sztukę - łącznie z transportem).
fenwind

Post autor: fenwind »

Dochodzi jeszcze kwestia faktury :) Nie wiem jak to będzie wyglądać. Teoretycznie nie powinno być problemu ale...

Drobne modyfikacje samej latarki będziemy w stanie raczej przeprowadzić.
Latarka nie musi być na 3x AAA może być również jeden paluszek AA bo pojemnościowo wartości będą w sumie zbliżone.
Barton_

Pojemność AA to prawie 3 x AAA.
Gabarytowo jednak AA jest znacznie mniejsze i lżejsze od koszyczka z 3 x AAA.
Dobry kierunek myślenia.
Wiecznie w drodze.
ODPOWIEDZ