Ładowarka 250W 10A Charsoon Antimatter - klon iCharger 106B+
-
Re: ładowarka
Zamawiałem ostatnio w/w ładowareczkę i udało się bez VATu. Zamówilem 13.03.17 a 18.03.17 leżała już w WER WARSZAWA a od dzisiaj rano czekam aż listonosz ruszy tyłek i dostarczy Zamówiłem Post NLbelfegor1988 pisze:Witam, sam poszukuję jakiejś ładowareczki. Chciałem kupić turnigy reaktor 250W ale w polskich sklepach jej brak. Jaka jest szansa na zakup z banggood bez cła? Z kodem Marchsale10 mamy 10procent zniżki.
A może któryś z kolegów ma na sprzedaż jedną sztukę?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony środa 22 mar 2017, 17:52 przez Daemon1988, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Witam ponownie. Dzięki za szybkie odpowiedzi, założyłem wątek na forum kupię ładowarkę, ale jak noc z tego to chyba zaszaleję i kupię http://www.banggood.com/Charsoon-Antima ... mds=search
Nawet z watem to poniżej 300zł powinno wyjść.
Czy zamawiając z banggood zaznaczacie przy zamówienie okienko:
Drop Shipping Order (Remove Banggood logo from the package.) ?
Zaczyna mi się podobać http://www.banggood.com/ISDT-SC-608-150 ... s=category
co prawda mała moc rozładowywania ale nie przeszkadzało by mi to. Co sądzicie?
Nawet z watem to poniżej 300zł powinno wyjść.
Czy zamawiając z banggood zaznaczacie przy zamówienie okienko:
Zaczyna mi się podobać http://www.banggood.com/ISDT-SC-608-150 ... s=category
Do akumulatora żelowego 12v 120 ah do łodzi się nadaje ?
Padł mi też zwykły prostownik , do zwykłego akumulatora samochodowego będzie ok ?
Wiem że głównie takie ładowarki służą wam do ładowania pakietów .
Do tej pory akumulator żelowy ładowałem zasilaczem laboratoryjnym stabilizowanym nie mam pojęcia czy robiłem dobrze . Jeżeli ktoś jest w stanie udzielić mi odpowiedź z góry dziękuję
Padł mi też zwykły prostownik , do zwykłego akumulatora samochodowego będzie ok ?
Wiem że głównie takie ładowarki służą wam do ładowania pakietów .
Do tej pory akumulator żelowy ładowałem zasilaczem laboratoryjnym stabilizowanym nie mam pojęcia czy robiłem dobrze . Jeżeli ktoś jest w stanie udzielić mi odpowiedź z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony środa 22 mar 2017, 18:00 przez arek1134, łącznie zmieniany 1 raz.
-
To raczej bez znaczenia, ale możesz zaznaczyć skoro nic nie kosztuje.belfegor1988 pisze:Czy zamawiając z banggood zaznaczacie przy zamówienie okienko:
Bardzo ciekawe, można zabrać gdzieś w teren.belfegor1988 pisze:Zaczyna mi się podobać http://www.banggood.com/I...?rmmds=category
Jak najbardziej.arek1134 pisze:Do akumulatora żelowego 12v 120 ah do łodzi się nadaje ?
Po tym jak zamówiłem swojego podstawowego Antimattera, pojawiły się jeszcze dwie wersje:
Wersja 300W 20A kosztuje tylko 8$ więcej, i może ograniczenie mocy do 300W niewiele zmienia, ale z zewnętrznym rezystorem można rozładowywać z mocą 500W/20A co chyba powinno już pozwolić na porządne testowanie większych pakietów. No i napięcie wejściowe do 28V
Wersja 1000W 30A to już niezły potworek, 1.2KW mocy rozładowania z zewnętrznym rezystorem, pakiety do 10S, napięcie wejściowe do 36V. Nie wiem samochody elektryczne chyba można tym ładować, bo raczej nie modele RC Cena trochę zwala z nóg, ale odpowiednik iChargera kosztuje 800zł.
I jeszcze mają jakąś wersję modułową Charsoon Magic Core, ale trzeba kupić centralę i dodatkowo moduły jakie nas interesują, więc wychodzi drożej niż podstawowy Antimatter no i słabiej parametrami. Taka zabawka, jeśli ktoś lubi
No i jest świetna okazja do kupna, kod Marchsale10 faktycznie obniża aż o 10% i będzie prawdopodobnie działał do końca marca.
Ma sensowną moc bez zewn rezystora czy pakowania energii w źródło zasilania (np aku żelowe) a to duża wygoda. Pakiet do roweru też sensownie szybko można naładować, gdy wyskoczył nieplanowany wypad albo ochota. Prąd balansera 500mA i zasilanie już od 5V też mogą nie być bez znaczenia. Cena to tylko ~2x więcej niż za 2 modele 300W, co w moim przypadku (1kW vs 600W) jest ceną bardzo dobrą ale komuś innemu (30A vs 40A) może się nie kalkulować.Manekinen pisze:Wersja 1000W 30A to już niezły potworek, 1.2KW mocy rozładowania z zewnętrznym rezystorem, pakiety do 10S, napięcie wejściowe do 36V. Nie wiem samochody elektryczne chyba można tym ładować, bo raczej nie modele RC Cena trochę zwala z nóg, ale odpowiednik iChargera kosztuje 800zł.
W opisie jest podane:
W ogóle czym to zasilać... Zasilacz 36V 30A byłby najbardziej optymalny. Ewentualnie 3x12V
Ciekawe do ilu ograniczony jest prąd wejścia. Z powyższego można wywnioskować że potrzeba jakieś 44A przy tych 23V żeby osiągnąć 1000W. Dla 12V podobnie. To jest bardzo dużo nawet jak na porządne banany. Jeśli przy 5V prąd jest podobny to można pewnie wyciągnąć 200W. Tylko... ilu z nas ma na biurku zasilacz 5V 45A?Maximum Charge Capacity
1000W@input voltage 23V (500W@input voltage 12V)
W ogóle czym to zasilać... Zasilacz 36V 30A byłby najbardziej optymalny. Ewentualnie 3x12V
-
Właśnie zamówiłem wersję 250W z kuponem wyszło 185złociszy. Za dużo widzę na youtube uszkodzonych 300W egzemplarzy. Oby tylko bez watu poszła nie lubię papierków żadnych wysyłać - włączają w to pity i inne dziady:) A ja już kończę pisanie tutaj bo nie na temat i zaraz op....rz dostanę
Pozdrawiam i dzięki za recenzję ładowarki.
Pozdrawiam i dzięki za recenzję ładowarki.
-
-