300- 400 pln mogę dać bez aku, ładowarek i gratisów (scyzoryki , szelki itp).pietros pisze:Nie wiem, czy tylko ja nie mogę do końca Cię zrozumieć. Może napisz od początku:
- ile masz do wydania?
- jaki zasięg Cię interesuje?
- jak długo chcesz świecić z pełną mocą?
- jakie ma być przeznaczenie latarki?
- czy miałeś już do czynienia z jakimiś mocniejszymi latarkami?
Zasięg 50 metrów ( no dobra niech będzie 30- )
Pełna moc może być wykorzystana w 5-10 % całego świecenia
Przeznaczenie latarki to inspekcja mojego obejścia – muszę widzieć mysz , szczura, lisa z odległości kilkunastu metrów ( dokładnie widzieć ) , mogę też ją postawić i robić coś –no kilka godzin musi się świecić z słuszną ilością lumenów.
Latarka może ważyć ze 2 kilo-kąt rozsyłu światła z 60 stopni.
Akumulatory muszą być wymienne , czyli jakiś standardowe (żadnych wynalazków zamontowanych na stałe-)
Nie miałem do czynienia z latarkami większej mocy ( miałem z jakimś tanim badziewiem małej mocy –od razu padły).
Mam małe wymagania , diody LED mogą być małej mocy, nie wysilone, tak ze 20 sztuk , aku taki żeby z 15 godzin świeciła latarka na 30% mocy. Niestety nie potrafię powiedzieć ile ma być lumenów –musiał bym zobaczyć to naocznie. Telefon bez trudu znalazłem kilka lat temu, taki co nie trzeba non stop ładować i tani jak barszcz. Producent podaje że 5 razy w roku trzeba go ładować (co 65dni), ale wiadomo że jak dzwonię, to trzeba ładować częściej, ja ładuje go 10 razy w roku (co 30-35dni) . Na tej samej zasadzie potrzebna mi latarka , raz na miesiąc ładuję aku , a używana będzie codziennie.