prośba o rozszyfrowanie drivera
Rzeczywiście, jest tylko płytka stykowa, ale "piguła" jest pusta w środku. Ma tylko krawędź wokół o grubości około 5mm i na tej krawędzi styka się z krążkiem z diodą, więc zupełnie po najmniejszej linii oporu. Dioda xp-g2 już pracuje. Dałem odrobinę pasty po krawędzi styku. Nie wiem, czy to cokolwiek wpłynie na lepsze działanie. Latareczka świeci naturalnym światłem i właściwie o to tylko chodziło. Poprawił się nieco też chyba zasięg, ale to się okaże w nocy. Koszt? Latarka - 8 zł, dioda - 6,50 zł, przesyłka 4,50 zł. To moja pierwsza zabawa z latarką, ale i tak jestem w miarę zadowolony
- Załączniki
-
- 20160722_181629_resized.jpg (26.61 KiB) Przejrzano 1675 razy
Jasny gwint jak ciemno!
Dobrze że choć trochę rantu jest, bo pod względem powierzchniowym zawsze to wcale nie mała powierzchnia styku. Jeśli powierzchnia nie była "chropowata" to pasta w cienkiej warstwie sporo pomożeRufus pisze:Rzeczywiście, jest tylko płytka stykowa, ale "piguła" jest pusta w środku. Ma tylko krawędź wokół o grubości około 5mm i na tej krawędzi styka się z krążkiem z diodą, więc zupełnie po najmniejszej linii oporu. Dioda xp-g2 już pracuje. Dałem odrobinę pasty po krawędzi styku. Nie wiem, czy to cokolwiek wpłynie na lepsze działanie. Latareczka świeci naturalnym światłem i właściwie o to tylko chodziło. Poprawił się nieco też chyba zasięg, ale to się okaże w nocy. Koszt? Latarka - 8 zł, dioda - 6,50 zł, przesyłka 4,50 zł. To moja pierwsza zabawa z latarką, ale i tak jestem w miarę zadowolony
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm