radzilbym sprawdzic dokladniej co to za akumulatorek. jesli w oznaczeniu jest rzeczywiscie LS (Li-SOCl2) - a pojemnosc na to jednoznacznie wskazuje - to odradzam. sa to niskopradowe accu do podtrzymania zasilania o zalecanym pradzie rozladowywania ~2-4mA (max 150-200mA). nie nadaja sie do ledow.DoctorX pisze:Dorwałem akumulatorek Lithium 3,6V LS 26500 chyba 7200 mAh może nim zastąpię wątpliwej jakości te które wymieniłem/opisałem wczesniej?
Latarka LED ładowana 230VAC beztransformatorowa TIROSS
Tak zgadza się,te AQ służą do podtrzymywania pamięci
[ Dodano: Czw Lip 23, 2009 8:19 am ]
Powoli nadchodzi rozwiązanie problemu -
1.Mój błąd : źle założyłem że wartość rezystora to 1MΩ,wartośc prądu ustalana w takich aplikacjach jest za pomocą Cx a rezystor póki co włączyłem 100K i ładuje,lecz muszę go dobrać doświadczalnie...latarka do tego miała uszkodzoną sekcję diod - 4szt...
I tak powolutku do końca i efektu czyli skutku jakim jest swieceniu diódkuff ale wierszol...
BTW
ten Rx? to być może nawet jako tzw bezpiecznikowy ale nie na bank
[ Dodano: Czw Lip 23, 2009 8:19 am ]
Powoli nadchodzi rozwiązanie problemu -
1.Mój błąd : źle założyłem że wartość rezystora to 1MΩ,wartośc prądu ustalana w takich aplikacjach jest za pomocą Cx a rezystor póki co włączyłem 100K i ładuje,lecz muszę go dobrać doświadczalnie...latarka do tego miała uszkodzoną sekcję diod - 4szt...
I tak powolutku do końca i efektu czyli skutku jakim jest swieceniu diódkuff ale wierszol...
BTW
ten Rx? to być może nawet jako tzw bezpiecznikowy ale nie na bank