a "Najechał na tył poprzedzającego pojazdu. Sprawcą stłuczki okazał się kierowca samochodu z przyciemnionymi światłami z tyłu" brzmi bardziej prawdopodobnie?kalafon pisze:"Wyprzedzanie na 3-ciego, 4 osoby nie żyją - osobą winną wypadku kierowca jadący prawidłowo 80km/h z niehomologowanymi światłami stopu" Zastanów się nad tym co piszesz....
Przeróbki oświetlenia a przepisy
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Spokojnie Panowie, jest jak jest, żyjemy w kraju pełnym absurdów i każdy scenariusz jest możliwy, "prawo" pełne jest luk i stwarza pole do popisu w interpretacji, stąd nierzadko wyroki sądów są biegunowo różne.
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
kalafon pisze: To Ci jeszcze napisze inaczej. Jakby taki cwaniak jak Ty zaczął mi tak coś wyszukiwać, a byłbym pewny że to nie było przyczyna wypadku to bądź pewny, że do momentu przyjazdu policji w Twoim aucie również byłoby już coś nie tak.
Nie strasz kalafon , lepiej napisz skąd jesteś i jakim wynalazkiem poruszasz się żebyśmy wiedzieli na kogo uważać na drodze
Oczywiscie, np tzw folia lustrzana, moze spowodowac osliepienie drugiego kierowcy a ten przez to nie zauwazy nadjerzdzajacego samochodukomor pisze:Żeby ich zczyściło. I co, że niby zbyt ciemne szyby zmyliły sprawcę i wjechał na skrzyżowanie w sposób nieprawidłowy z tego powodu?Pyra pisze:Oryginalnie ciemniejsze, szukali folii.
Ostatnio zmieniony środa 06 sty 2016, 14:02 przez Jacekkg, łącznie zmieniany 1 raz.
Brak homologacji co wiaze sie z niedostatecznym oswietleniem tablicy, nieodpowiednia barwa, nawet oslepienie innych uczestnikow ruchuvin324pl pisze:To już jest na siłę szukanie dziury w całym , jak oświetlenie ledowe tablicy rejestracyjnej np, ciekawe jaki negatywny wpływ ma na innych użytkowników drogi ledowy zamiennik żarówki cw5 ....
Ostatnio zmieniony środa 06 sty 2016, 14:03 przez Jacekkg, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobrze mowisz. Jestem za.Jimmy pisze:Ja się cieszę że ludzie montują różne wynalazki do aut bo dzięki temu jeśli nawet będzie "moja wina" to będę miał szansę na odszkodowanie z polisy "sprawcy" poruszającego się autem z niehomologowanymi przeróbkami.
A z drugiej strony nie rozumiem po co komu wstawiać ledy itp tam gdzie producent przewidział zwykle żarówki. Przecież jadąc autem nie widzę kierunkowskazu, nie widzę ledow w tablicy rej. itd. Rozumiem wymianę krótkich na "zenony" ale pod warunkiem że wstawia się oryginalną lampę od xenona bo stary szmelcwagen z fioletowym zenonem wyglada na drodze komicznie pomijając fakt że zagraża innym dużo bardziej niż sobie.
Nie stać Cię na auto z xenonem i ledem - trudno kupisz takie za 5 lat albo za 10. Robienie z auta choinki powinno być karane.
Ostatnio zmieniony środa 06 sty 2016, 14:03 przez Jacekkg, łącznie zmieniany 1 raz.