Sniffles pisze:A czy ktoś sprzedaje małe moduły z 3 diodami do latarek typu X1, Convoy z posortowanymi już diodami pod kątem Vf i łączonymi równolegle? Chodzi mi o to, że gdyby naszła mnie ochota na 3 diody to wystarczy rozkręcić latarkę, odlutować i wyjąć stary moduł z pojedynczą diodą a następnie włożyć nowy z trzema diodami i go zalutować?
GozDD pisze:
Polecam latarki na 26650, dużo lepiej leżą w męskiej dłoni, a przy okazji mamy ogniwa o pojemności 5.2Ah, na których 8A rozładowania nie robi większego wrażenia.
Czy są takie latarki w kształcie podobnym do X1 albo Convoyów z serii S? Jeśli zasilanie 26650 daje znacznie większe możliwości to dlaczego tak mało jest projektów latarek z tymi ogniwami na forum?
Witaj. Oczywiście, że są ! Wystarczy tylko poszukać.
Proszę link do tematu kolegi piciex, trochę stary ale sam czekam na przesyłkę z chyba tą latarką
Wystarczy wpisać w szukajkę chociażby to.
Pozdrawiam.
piciex pisze:Efekt moich poszukiwań widać w moim podpisie, pt. Shadow JM20.
Temat czytałem wielokrotnie i znam go bardzo dobrze Sam spróbuję wymodzić coś ciekawego z latarki jaką linkowałem. Niestety szkoda tylko, że wszystko co ostatnio kupuję od razu idzie do innych właścicieli
Jedyny plus taki, że chwilę mogę się pobawić światełkami
Ten Shadow to bardzo wdzięczna latarka. Latem, gdy kieszenie mniejsze, to raczej noszę X1, ale teraz w kurtce nie przeszkadza. Celowo robiłem wersję na jedną diodę, bo chodziło mi głównie o zasięg, a tego mu nie brakuje. Fabryczne C8 świeciło przy tym śmiesznie, więc wolałem sobie zostawić coś co spokojnie mieści się w kieszeni i w razie potrzeby robi za mini szperacz, a C8 odałem "zwykłemu śmiertelnikowi".
Witam. Nie chciałem zakładać nowego tematu więc podłączę się pod ten.
Chciałbym zwiększyć moc tego sterownika do ok 3 - 3,5A jeśli się da. Sterownik z latarki SmallSun T08
Jeśli nie to wymienię go na inny.
LED1234,
Chodzi o ten standardowy driver z kilkoma elementami na krzyż ?
Raczej z podkręcenia nic nie będzie , za to jako płytka stykowa dla 105c ma bardzo dobre zastosowanie
W takim razie muszę pokombinować z Nanjg wylutować te elementy ze sterownika wyciąć otwór na Nanjg'a i go wlutować? Czy jakiś inny pomysł ktoś podrzuci?