Zwiększanie mocy sterownika powyżej 2.8A.

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
LED1234

Post autor: LED1234 »

Sniffles pisze:A czy ktoś sprzedaje małe moduły z 3 diodami do latarek typu X1, Convoy z posortowanymi już diodami pod kątem Vf i łączonymi równolegle? Chodzi mi o to, że gdyby naszła mnie ochota na 3 diody to wystarczy rozkręcić latarkę, odlutować i wyjąć stary moduł z pojedynczą diodą a następnie włożyć nowy z trzema diodami i go zalutować?
GozDD pisze: Polecam latarki na 26650, dużo lepiej leżą w męskiej dłoni, a przy okazji mamy ogniwa o pojemności 5.2Ah, na których 8A rozładowania nie robi większego wrażenia.
Czy są takie latarki w kształcie podobnym do X1 albo Convoyów z serii S? Jeśli zasilanie 26650 daje znacznie większe możliwości to dlaczego tak mało jest projektów latarek z tymi ogniwami na forum?
Witaj. Oczywiście, że są ! :) Wystarczy tylko poszukać.
Proszę link do tematu kolegi piciex, trochę stary ale sam czekam na przesyłkę z chyba latarką :D
Wystarczy wpisać w szukajkę chociażby to.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Efekt moich poszukiwań widać w moim podpisie, pt. Shadow JM20. :mrgreen:
Tutaj ktoś robił przymiarki z modułem na 3 diody do tego modelu: http://forum.fonarevka.ru/showthread.php?t=25207
Ostatnio zmieniony piątek 04 gru 2015, 16:26 przez piciex, łącznie zmieniany 1 raz.
Sniffles

Post autor: Sniffles »

Twój podpis jest tak niewielki i ukryty, że dopiero po dłuższym przypatrzeniu w ogóle go zauważyłem. :wink: Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!
LED1234

piciex pisze:Efekt moich poszukiwań widać w moim podpisie, pt. Shadow JM20. :mrgreen:
Temat czytałem wielokrotnie i znam go bardzo dobrze :D Sam spróbuję wymodzić coś ciekawego z latarki jaką linkowałem. Niestety szkoda tylko, że wszystko co ostatnio kupuję od razu idzie do innych właścicieli :/
Jedyny plus taki, że chwilę mogę się pobawić światełkami :)
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Ten Shadow to bardzo wdzięczna latarka. Latem, gdy kieszenie mniejsze, to raczej noszę X1, ale teraz w kurtce nie przeszkadza. Celowo robiłem wersję na jedną diodę, bo chodziło mi głównie o zasięg, a tego mu nie brakuje. Fabryczne C8 świeciło przy tym śmiesznie, więc wolałem sobie zostawić coś co spokojnie mieści się w kieszeni i w razie potrzeby robi za mini szperacz, a C8 odałem "zwykłemu śmiertelnikowi". :mrgreen:
LED1234

Witam. Nie chciałem zakładać nowego tematu więc podłączę się pod ten.
Chciałbym zwiększyć moc tego sterownika do ok 3 - 3,5A jeśli się da. Sterownik z latarki SmallSun T08
Jeśli nie to wymienię go na inny.

Obrazek
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

LED1234,
Chodzi o ten standardowy driver z kilkoma elementami na krzyż ?
Raczej z podkręcenia nic nie będzie , za to jako płytka stykowa dla 105c ma bardzo dobre zastosowanie ;-)
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Tym sterownikiem nie warto się bawić.
ILPT
LED1234

W takim razie muszę pokombinować z Nanjg :) wylutować te elementy ze sterownika wyciąć otwór na Nanjg'a i go wlutować? Czy jakiś inny pomysł ktoś podrzuci? :)
ODPOWIEDZ