Convoy S2+

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Ja kupowałem na Banggood z kodem od M4D M4X
2-3 tyg i w łapkach.
M
My flashlight is smaller than yours...
Kanghoy

Post autor: Kanghoy »

Czy warto, czy nie to jest kwestia tego, czy Ci zależy na tych rzeczach z modowanych, czy nie, albo czy ew. chce ci się bawić samemu w modowanie i ściągnie tego wszystkiego ;). Dla niejednego świadomość tego, że mamy latarkę z której wycisnęli praktycznie wszystko co się dało jest trochę warta.

Też kwestia potrzeb, tylko moim zdaniem trochę ciężko je się je określa jak się nie miało w ręce kilku rozwiązań. Jak potrzebujesz latarkę z optyką TIR/kolimatorem(świeci szeroko rozproszonym światłem, bez wyraźnego spota) zamiast reflektora OP, czy SMO, to standardowo też chyba tego się nie da dostać w S2+ i zostają mody. Już pomijając nawet kwestie strat prądu i światła, poprawiania termiki i możliwości jakie dają alternatywne sterowniki.

Kup zwykłą, jak uznasz że coś byś zmienił zawsze możesz sprzedać najprawdopodobniej bez straty i kupić modowaną.
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

Kanghoy pisze:Czy warto, czy nie to jest kwestia tego, czy Ci zależy na tych rzeczach z modowanych, czy nie, albo czy ew. chce ci się bawić samemu w modowanie i ściągnie tego wszystkiego ;). Dla niejednego świadomość tego, że mamy latarkę z której wycisnęli praktycznie wszystko co się dało jest trochę warta.

Też kwestia potrzeb, tylko moim zdaniem trochę ciężko je się je określa jak się nie miało w ręce kilku rozwiązań. Jak potrzebujesz latarkę z optyką TIR/kolimatorem(świeci szeroko rozproszonym światłem, bez wyraźnego spota) zamiast reflektora OP, czy SMO, to standardowo też chyba tego się nie da dostać w S2+ i zostają mody. Już pomijając nawet kwestie strat prądu i światła, poprawiania termiki i możliwości jakie dają alternatywne sterowniki.

Kup zwykłą, jak uznasz że coś byś zmienił zawsze możesz sprzedać najprawdopodobniej bez straty i kupić modowaną.
I to jest trochę przydługie sedno pytań CZY WARTO? - na to pytanie trzeba sobie samemu odpowiedzieć:
- kupując chińczyka otrzymujemy produkt w typie samochodu w podstawowej wersji - powiedzmy Fabia 60 KM - jeździ toto, po mieście w miarę sprawnie dużo lepiej niznp ||Trabant czy maluch - czyli spełnia swoje zadanie - ale na trasie gdzie czasem potrzebny jest wygar nie daje rady.
- Fabia RS 150 KM - niby ta sama obudowa a wrażenia z jazdy jakże inne - wprawdzie pali nieco więcej ale banan z twarzy nie schodzi praktycznie od zajęcia miejsca w kabinie do wyjścia.

Dwa różne z pozoru (z wyglądu podobne) przeciętne autka a jakże inne po przekręceniu kluczyka ...

Jak ktoś powiedział - syty głodnego nie zrozumie bo nie musi - mając C S2+ w wersji chińczyk dostajemy wygar podstawowy sprawujący się dużo lepiej niż wieloledowy MegaBajlong. Jeśli czegoś brakuje to trzeba "zabulić" - tani i ekonomiczny to tylko mercedes ze złomu ;)
Kanghoy

Jak ja nienawidzę tego porównywania wszystkiego do motoryzacji ;).
LED1234

Post autor: LED1234 »

Mociumpel pisze:
Kanghoy pisze:Czy warto, czy nie to jest kwestia tego, czy Ci zależy na tych rzeczach z modowanych, czy nie, albo czy ew. chce ci się bawić samemu w modowanie i ściągnie tego wszystkiego ;). Dla niejednego świadomość tego, że mamy latarkę z której wycisnęli praktycznie wszystko co się dało jest trochę warta.

I to jest trochę przydługie sedno pytań CZY WARTO? - na to pytanie trzeba sobie samemu odpowiedzieć:
- kupując chińczyka otrzymujemy produkt w typie samochodu w podstawowej wersji - powiedzmy Fabia 60 KM - jeździ toto, po mieście w miarę sprawnie dużo lepiej niznp ||Trabant czy maluch - czyli spełnia swoje zadanie - ale na trasie gdzie czasem potrzebny jest wygar nie daje rady.
- Fabia RS 150 KM - niby ta sama obudowa a wrażenia z jazdy jakże inne - wprawdzie pali nieco więcej ale banan z twarzy nie schodzi praktycznie od zajęcia miejsca w kabinie do wyjścia.

Dwa różne z pozoru (z wyglądu podobne) przeciętne autka a jakże inne po przekręceniu kluczyka ...

Jak ktoś powiedział - syty głodnego nie zrozumie bo nie musi - mając C S2+ w wersji chińczyk dostajemy wygar podstawowy sprawujący się dużo lepiej niż wieloledowy MegaBajlong. Jeśli czegoś brakuje to trzeba "zabulić" - tani i ekonomiczny to tylko mercedes ze złomu ;)
Porównanie dobre ALE
Jeżeli chwiler, nie używał wcześniej jakiejś lepszej latarki tylko jakieś mega giga lumen cuden albo co gorsza plastikowe zoomy to Convoy nawet nie modowany ze sterownikiem 2.1A będzie dla niego super na rower a i do codziennego użytku się przyda. Mogę się założyć, że Convoy będzie towarzyszyć mu wszędzie :D
Z czasem przyjdzie pora na wszystko, zwłaszcza na modzenie :)
chwiler

Post autor: chwiler »

Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Pic na wodę.
My flashlight is smaller than yours...
maro21

Post autor: maro21 »

Najbardziej smutne, że ile tych sprzedawców jest a zarazem ile ludzie kupili takich latarek... Ehhh wg mnie allegro powinno dodać w komentarzach filmy+zdjęcia ale wiadomo kto zagrozi monopoliście...
Ganzo G718B
Kanghoy

Ta latarka była wyróżniona na głównej allegro w tym sliderze, dlatego tak schodzi.

Sam w zasadzie przez nią trafiłem tutaj, bo coś mi się wydało, że chyba nie jest takie dobre jak wygląda ;).
chwiler

Post autor: chwiler »

No to wszystko jasne, dzięki za ostrzeżenie...
mathew

Post autor: mathew »

Która dioda w tym convoyu będzie najlepsza?

convoy s2+

Z tego co widzę, to różnica jest w cenie i w lumenach. Która z nich ma 1000 lumenów? Od razu zaznaczam, że nie będę bawił się w żadne przeróbki, chce kupić gotową latarkę z jak największą mocą :)
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

xm-l2 U2-1A będzie najjaśniejsza ale barwa paskudna ja bym wziął 4c
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
maro21

Post autor: maro21 »

Co do koloru to własne preferencję;) ja wolę T6-3B takie pomiędzy nie jasno ani nie żółto ;)

Pasuję chociaż przesmarować pod diodą i gwinty bo 2,8A może kiedyś dać radę z diodą ;) (bywam w RZ często to mogę Ci kiedyś pomóc)
Ganzo G718B
deusexe

Post autor: deusexe »

Zastanawiam się nad zakupem Convoya S2+ i miałbym prośbę jeżeli ktoś jest w posiadaniu jej, i "słynnej" ultrafire wf-501b żeby wrzucił beamshoty dla porównania. (Ultrafire wf-501b niestety kupiłem za podobne pieniądze i delikatnie mówiąc zawiodłem się...)
Ostatnio zmieniony wtorek 15 gru 2015, 21:51 przez deusexe, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ