Modem LTE na USB

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Brałem Hilink z tej aukcji http://allegro.pl/modem-lte-huawei-e337 ... 72149.html

Hilink bajka. Jak już skonfigurowałem na jednym kompie wymuszenie LTE i automatyczne łączenie to na innym z Win8 po włożeniu modemu w parę sekund wszystko się zrobiło samo.
mantech

Post autor: mantech »

Dzięki :)
Lampek

Post autor: Lampek »

tty5150 pisze:Hilink bajka, automatyczne łączenie .
A czy jest możliwość żeby się sam nie łączył i nie wyświetlał okna że się chce uruchomić?
Mam teraz w aucie modem podłączony na stałe, jak włączę komputer to za chwilę mi wyskakują okna że chce się uruchomić i muszę je kasować. Chcę włączać kiedy jest mi to potrzebne. Zainstalowałem na komputerze sobie najnowszy program(nie mieści się w modemie) i z niego chciałem korzystać z autostartem to i tak ten z modemu też chce startować.
Co idzie zrobić żeby modem był podłączony na stałe, a uruchomianie było by według mojej woli?
belushi

Post autor: belushi »

maro21 pisze: W modemie musisz ustawić na sztywno LTE bo będzie Ci łączyło 3g i zje kasiurę ;)
Za taką kasę to nie ma lepszej opcji 15zł/miesiąc i 100gb a transfery max down 20mbps - co więcej chcieć?
Dużym plusem jest obsługa karty przez play24 więc aktywacja/podgląd środków masz online:)
A co Wy na TAKIE coś z Lycamobile?? Bo się biję z myślami....

B
Awatar użytkownika
tty5150

Lampek pisze: Co idzie zrobić żeby modem był podłączony na stałe, a uruchomianie było by według mojej woli?
Powiem szczerze, że nie wiem. Modem otwiera stronę w przeglądarce, trzeba by to zablokować i napisać skrypt do łączenia.

Sporo informacji jest tu: http://forum.jdtech.pl/Watek-hilink-api ... zen-huawei
Ostatnio zmieniony poniedziałek 21 gru 2015, 21:08 przez tty5150, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tty5150

belushi pisze:A co Wy na TAKIE coś z Lycamobile?? Bo się biję z myślami....
Wychodzi sporo drożej, bo za 16zł w RBM masz 100GB (a nawet więcej) a w Lyca masz 5GB.
Lampek

Post autor: Lampek »

tty5150 pisze: Modem otwiera stronę w przeglądarce, trzeba by to zablokować i napisać skrypt do łącznia.
I to mnie też wkurza z mojej winy, jak nie ruszałem opcji ustawienia strony domowej to przeglądarka nie była uruchamiana, a po wpisaniu nie ma opcji wyłączenia i się uruchamia po starcie programu.
ODPOWIEDZ