Nowy sterownik FET
A tu jest tabela prądów, jakie daje ten driver na poszczególnych trybach przy zastosowaniu różnych popularnych akumulatorów. Ogólnie na najwyższym trybie jest powyżej 4A na każdym akumulatorze.
W tabeli jest także liczba lumenów którą daje latarka BLF A6 na tym driverze:

A tu jeszcze tabela opisująca jaka część maksymalnego prądu jest generowana na poszczególnych trybach przez każdy z układów FET i AMC7135.
Czyli np. w trybie high 1: układ AMC7135 generuje 100 swojego maksymalnego prądu, a FET 22% maksymalnego prądu jaki może dać.

W tabeli jest także liczba lumenów którą daje latarka BLF A6 na tym driverze:

A tu jeszcze tabela opisująca jaka część maksymalnego prądu jest generowana na poszczególnych trybach przez każdy z układów FET i AMC7135.
Czyli np. w trybie high 1: układ AMC7135 generuje 100 swojego maksymalnego prądu, a FET 22% maksymalnego prądu jaki może dać.

Ostatnio zmieniony wtorek 01 gru 2015, 21:02 przez majszter, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Pozdrawiam
Hmmm, miałem dziś badania psychotechniczne, i wypadły nieźle, ale tej tabelki, jakoś nie rozumiem...majszter pisze:A tu jeszcze tabela opisująca jaka część prądu jest generowana na poszczególnych trybach przez FET i AMC7135:

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Może mały OffTopic, może nie 
Szperając w necie znalazłem jeszcze taki driver na FET:
http://budgetlightforum.com/node/29434
Ciężko powiedzieć, czy producent go sprzedaje czy nie, ale widać składa i rozsyła sample.

Szperając w necie znalazłem jeszcze taki driver na FET:
Ciężko powiedzieć, czy producent go sprzedaje czy nie, ale widać składa i rozsyła sample.
Ten patent jest dobry!While on:
- Short tap: Do a short (less than 0.5s) half-press to go forward to the next mode.
- Med tap: Do a medium (0.5s to 1.5s) half-press to go backward to the previous mode.
- Long tap: Do a long (longer than 1.5s) half-press to reset to the first mode (if mode memory is turned off).
Widzę w kodzie, że badane jest napięcie na kondensatorze, pozostałe po wyłączeniu - nie wiedziałem, że można na tej podstawie tak precyzyjnie ustalić ile czasu trwał zanik zasilania (nie jestem elektronikiem

A propos kodu źródłowego, do którego linka podał aslpg: jest on na licencji GPL i można korzystać z niego w calach komercyjnych. Wymogiem licencji jednak jest, aby udostępnić publicznie kod źródłowy swojego projektu.
Bocian, prędzej chyba "prace reaktywacyjne"?
Ten FET Driver podsunął mi pewne pomysły ale wolę i tak prąd max mieć zawsze z góry ustalony i stabilizację tego prądu, choć przez chwilę. Obecnie mój najmocniejszy driver ma 5,25A i na XM-Lce z niskim Vf nawet daje radę ... tylko ta XM-Lka mi siadła
Coś czuję, że na wiosnę pojawi się więcej nowości driverowych, bo sam wiem jeszcze o 2ch pracach

Ten FET Driver podsunął mi pewne pomysły ale wolę i tak prąd max mieć zawsze z góry ustalony i stabilizację tego prądu, choć przez chwilę. Obecnie mój najmocniejszy driver ma 5,25A i na XM-Lce z niskim Vf nawet daje radę ... tylko ta XM-Lka mi siadła

Coś czuję, że na wiosnę pojawi się więcej nowości driverowych, bo sam wiem jeszcze o 2ch pracach

Witam
Sterownik rozszerzony ATtiny25V Bociana
Dwa tematy powinny wszystko wyjaśnić, żeby było śmieszniej, to na blf;ie, długo nie wierzyli, że można w ten sposób sterować prockiem
Sterownik Bociana, wykorzystuje pomiar napięcia w "odwrotny" sposób, tzn. zmieniając kondensator, można zmieniać dopuszczalny czas wyłączenia latarki, rozpoznawany jako klik.
A propos sterowników FET... to w zamierzchłych czasach, wyszedł spod ręki dfa i Calineczki, taki właśnie sterownik, przy czym, miał on stabilizację prądu średniego LEDa i kilka garści różnych trybów, a od stroboskopów to głowa mogła rozboleć. Mam jeszcze latarkę z tym driverkiem. Co ciekawe, jest on opisany "swiatelka.pl". Wtedy sterownik był krytykowany, za brak faktycznej stabilizacji prądu, co objawiało się "niebieszczeniem" diod, a teraz...
Pozdrawiam
Kondensator jako pamięćpralat pisze:Widzę w kodzie, że badane jest napięcie na kondensatorze, pozostałe po wyłączeniu - nie wiedziałem, że można na tej podstawie tak precyzyjnie ustalić ile czasu trwał zanik zasilania (nie jestem elektronikiem)
Sterownik rozszerzony ATtiny25V Bociana
Dwa tematy powinny wszystko wyjaśnić, żeby było śmieszniej, to na blf;ie, długo nie wierzyli, że można w ten sposób sterować prockiem

Sterownik Bociana, wykorzystuje pomiar napięcia w "odwrotny" sposób, tzn. zmieniając kondensator, można zmieniać dopuszczalny czas wyłączenia latarki, rozpoznawany jako klik.
A propos sterowników FET... to w zamierzchłych czasach, wyszedł spod ręki dfa i Calineczki, taki właśnie sterownik, przy czym, miał on stabilizację prądu średniego LEDa i kilka garści różnych trybów, a od stroboskopów to głowa mogła rozboleć. Mam jeszcze latarkę z tym driverkiem. Co ciekawe, jest on opisany "swiatelka.pl". Wtedy sterownik był krytykowany, za brak faktycznej stabilizacji prądu, co objawiało się "niebieszczeniem" diod, a teraz...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?