buraki na drodze czyli ciemna strona warzyw

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

hehe- trzeba mieć opalarkę i wprawe jak to dobrze zrobić :)
DNF

Post autor: DNF »

Po dzisiejszej, kolejnej jezdzie "elka", jestem wprost oczarowany "pomyslowoscia" i "inteligencja" kierowcow.
-Z dwu pasmowej ulicy robi nam sie jedna, wiec mamy wyrazne zwezenia, potem wysepka namalowana na jezdni no i przechodzi w jedna pasmowke, za to ten pas po drugiej stronie zrobil sie dwu pasmowy(rozumiecie o co chodzi? :D) No i koles tak dlugo zwlekal ze zmiana pasa, ze wkoncu mnie wyprzedzajac, przejechal cala wysepke, znalazl sie po drugiej stronie podwojnej ciaglej i zajechal mi przed maska, pomijajac fakt, ze kierowca jadacy z naprzeciwka ostro hamowal, co by sie nie zderzyc z tym inteligentem.
-Na skrzyzowaniu, facet stojacy samochodem na pasie, z ktorego skrecamy w lewo, nagle..zawrocil..
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
swietlik

Post autor: swietlik »

Przywykniesz :roll:

W naszych warunkach najlepiej jeździć defensywnie - znaczy, kupić czołg... :mrgreen:
czarny_kruk

Post autor: czarny_kruk »

DNF pisze:-Na skrzyzowaniu, facet stojacy samochodem na pasie, z ktorego skrecamy w lewo, nagle..zawrocil..
albo cos tu istotnego pominales albo facet zrobil prawidlowo. niektorych dziwi zawracajace na skrzyzowaniu auto jak nie ma wysepki, jak ja sie uczylem to bylo to prawidlowe. cos sie zmienilo?
DNF

Post autor: DNF »

Na sygnalizatorze byla strzalka o skrecie bezkolizyjnym, wiec zawracanie jest zabronione.
Pozdrawiam
DNF
czarny_kruk

Post autor: czarny_kruk »

DNF pisze:Na sygnalizatorze byla strzalka o skrecie bezkolizyjnym, wiec zawracanie jest zabronione.
a to tak, ale o tym sygnalizatorze zapomniales wspomniec;)
Awatar użytkownika
po100

Post autor: po100 »

Witam!
To ja coś ze swojego podwóreczka. TAKIE RZECZY się dzieją na drogach. Kierowca Seata leczy się na chorobę, która uniemożliwia prowadzenie pojazdów, a tym czasem ktoś mu "kwity" dał i takie tego efekty. Kareta skasowana, na szczęście załoga prawie bez szwanku wyszła.
A TU moje 3 koła :mrgreen: i po co czołg :razz: .
Pozdrawiam.
kodi

Post autor: kodi »

Apropos tematu parkowania i odstraszania - moja Kasia raz zaparkowala (zeby bylo smieszniej - prawidlowo, ale to inna bajka) przed szpitalem. Ktos jej po prostu nakleil zwykle kartki A4 z jakims tekstem. Klej byl wredny, bo przy odlepianiu kartka oczywiscie sie darla, wiec meczyla sie dobra godzine, zeby sie tego pozbyc.
Awatar użytkownika
swietlik

Post autor: swietlik »

Dawno to już było w sieci, ale jakoś teraz skojarzyłem z tym tematem. Zobaczcie to
http://www.youtube.com/watch?gl=US&v=O3G_IsM5CCc
jest wszystko, co trzeba. Nieudzielenie pierwszeństwa na skrzyżowaniu równorzędnym, kolizja, stłuczka, nadmierna prędkość i... dobra puenta.

Swoją drogą, operator kamery i aktorzy na medal. Wyraz niektórych twarzy starcza za komentarz.
Awatar użytkownika
Tomek210
Kontakt:

Post autor: Tomek210 »

A co powiecie na to? Mnie zamurowało jak to zobaczyłem dziś pod moim blokiem.
Dodam jeszcze, że ten Peugeot ma oczywiście przedni napęd...
klik bo duże zdjęcie
Obrazek
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

A cóż lokelsi z super wypasionym sprzętem audio pojechali w nocy "na miasto" sie lansować. Pech chciał złapali gume i trzeba było jakoś wrócić no nie? :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
zipek135

Post autor: zipek135 »

Ja polecam na takich delikwentów kwas ... Gwarantuje, że pare min i już nie zejdzie :D. U mnie pod garażem kretyni mimo znaku droga dojazdowa do garazu nie zastawiać stawiają ... Zaczne stosować chyba tą metodę sąsiada ... Zrobiliśmy sobie podwórko bo były dziury, to oni żeby nie stawać w kałuży gdzie jest parking stawiaja pod garaż ... Brak słów owalisz z okna .... Ja tylko na chwilę zaraz wracam :|. Nawet już nie chodzi o to, że zastawia komuś wjazd do garażu, ale podwórko takie małe, że trzy samochody postawi się max. Trzeba mieć trochę kultury ...
Piotrek K.

Post autor: Piotrek K. »

zipek135 pisze:na takich delikwentów kwas ... Gwarantuje, że pare min i już nie zejdzie :D .
Zbyt drastyczne moim zdaniem, chyba lepsze jednak trudno schodzące nalepki. Namęczy się taki i może zrozumie.

PS. Taki numer z kwasem to już chyba pod zniszczenie mienia (czy jak to się tam nazywa) podchodzi i w razie czego kłopoty z panami w niebieskim gwarantowane.
moorek

Post autor: moorek »

Ewentualnie spray z zapachem gówna ze sklepu ze śmiesznymi rzeczami - takie coś zaaplikować pomiędzy wycieraczkami. :-)))
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

moorek pisze:Ewentualnie spray z zapachem gówna ze sklepu ze śmiesznymi rzeczami - takie coś zaaplikować pomiędzy wycieraczkami. :-) ))
...nie wiem dlaczego ale pomysł mi się podoba.... :mrgreen:
ODPOWIEDZ