Chuwi HI8 - czyli tani i bardzo udany tablet z Chin
-
Z WiFi jest tak, w domu zasięg jest ok, ale Tata u siebie w pracy w jednym z miejsc ma dosyć słaby zasięg WiFi i jego Dell loguje się do sieci i ładuje strony, wolno bo wolno (zasięg słaby), ale ładuje, w Chuwi podobno nie chciały się załadować (z tym, że ten zasięg jest podobno na prawdę słaby).
Pobierałem aktualizację Windowsa 10, ponad 2GB bez problemów.
Pobierałem aktualizację Windowsa 10, ponad 2GB bez problemów.
-
http://goo.gl/re77PV
Chuwi w trochę niższej cenie. (wysyłany z magazynu z EU)
Chuwi w trochę niższej cenie. (wysyłany z magazynu z EU)
-
Wielkie dzięki autorowi za wypasioną recenzję, mnóstwo fotek i dużo tekstu w efekcie cholernie kusi mnie ten Chuwi, bo cena dobra za taki sprzęt i wysyłka z Europy,
więc obejdzie się bez VAT-u, a i dojedzie szybko, wciąż walczę z pokusą i próbuję sobie wmówić, że wcale nie potrzebna mi taka zabawka, acz w sumie przydałaby się.
____
więc obejdzie się bez VAT-u, a i dojedzie szybko, wciąż walczę z pokusą i próbuję sobie wmówić, że wcale nie potrzebna mi taka zabawka, acz w sumie przydałaby się.
____
Mało pamięci, po wielkich aktualizacjach Windowsów może całkiem kucnąć tak jak to zrobiły kiedyś znakomite minikomputerki Eee PC 901, z powodu małego dysku głównego zapychały się do zatrzymania
Spotykam też opinie o słabej pracy pod Androidem, restarty...
Z powodu ciepełka choćby tylko.
Ciekawe jak to pracuje pod naprawdę sporym obciążeniem i z kilkoma programami na pokładzie, ale nie nowiutkie zaraz po instalacji tylko po miesiącu prawdziwego częstego użytkowania ?
Ja się mocno waham, ale patrząc na ruchy cenowe nie widzę żeby chciał drożeć, cały czas oscyluje około $100. Po świętach lub w promocjach świątecznych może porządnie stanieć. Ale to tylko takie moje gdybanie
Spotykam też opinie o słabej pracy pod Androidem, restarty...
Z powodu ciepełka choćby tylko.
Ciekawe jak to pracuje pod naprawdę sporym obciążeniem i z kilkoma programami na pokładzie, ale nie nowiutkie zaraz po instalacji tylko po miesiącu prawdziwego częstego użytkowania ?
Ja się mocno waham, ale patrząc na ruchy cenowe nie widzę żeby chciał drożeć, cały czas oscyluje około $100. Po świętach lub w promocjach świątecznych może porządnie stanieć. Ale to tylko takie moje gdybanie
Ostatnio zmieniony sobota 24 paź 2015, 09:36 przez cpt.Nemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Leszek
Wczoraj wieczorem zamówiłem i ja tego Chuwi HI8. Akurat miałem do wykorzystania ostatni dzień kod na 10% zniżki w Banggood, więc zapłaciłem 80,54$. Nawet jak przyjdzie do zapłaty VAT, to i tak będzie dobra cena.
Banggood wysłał tablet po ok. 6 godzinach od złożenia zamówienia.
Banggood wysłał tablet po ok. 6 godzinach od złożenia zamówienia.
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
Ja też go kupiłem ale z GB za 370 zł, po 8 dniach w domu. Nie mam szczęścia do VAT-u i nie ryzykowałem wysyłki z Chin.JacaGlaca pisze:Wczoraj wieczorem zamówiłem i ja tego Chuwi HI8. Akurat miałem do wykorzystania ostatni dzień kod na 10% zniżki w Banggood, więc zapłaciłem 80,54$. Nawet jak przyjdzie do zapłaty VAT, to i tak będzie dobra cena.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 02 lis 2015, 23:14 przez Lampek, łącznie zmieniany 1 raz.
-