Veldrinn pisze:
Oba warianty mam i z czystym sumieniem mogę polecić.
Te modele 2x były w Biedronce w cenie chyba 29 zł. (a może taniej) więc jeśli Ci się nie spieszy, to możesz poczekać aż się pojawią.
Jako, że to mój pierwszy post to witam wszystkich
Co do powyższego cytatu to ja z czystym sumieniem odradzam wymienione ładowarki Philipsa, które kiedyś były w Biedronce.
Dla mnie to tandeta, bo mają porty USB, które działają w trybie DATA, a nie CHARGE.
W efekcie nie można naładować tymi ładowarkami Nokii 301, bo telefon "widzi" ładowarkę jako komputer i chce się z nią synchronizować. Choć ładowarki są 2A to w takim układzie prąd ładowania wynosi aż 0,05A.
Rozwiązaniem jest zastosowanie specjalnego kabla USB tylko do ładowania, który nie ma transmisji danych. Ewentualnie biorąc pod uwagę specyfikę tego forum modyfikacja samej ładowarki przez wtajemniczonych. Ale oba rozwiązania mnie nie satysfakcjonują.
Póki co sam szukam ładowarki samochodowej i sieciowej, która będzie oferowała 2 porty z "prawdziwymi" 2A na każdy port, bo na rynku jest wiele ładowarek, nawet markowych z oznaczeniem 2A, a po podłączeniu miernika USB okazuje się, że ładują maksymalnie prądem np. 1.1/1.2A.
Jako wzorcową ładowarkę mam oryginalnego Samsunga na 230V 2A od Galaxy S4. Podczas ładowania smartfonu/tableta z kablem USB tylko do ładowania spokojnie daje prąd na poziomie 1.7A, czego żadna inna markowa ładowarka 2A jaką miałem w rękach nie powtórzyła.