Latarka dla brata na urodziny

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
michal1

Post autor: michal1 »

To są dobre latarki i oczywiście wykonane równie dobrze.
Coś mi dzwoni, że czasami w predatorach padały sterowniki.
Ale dlaczego nie chcesz zainwestować w fajną, wytrzymałą, pewną i trudno zniszczalną latarkę? Wybierz coś modowanego, a na pewno się nie zawiedziesz.
No, ale sam musisz zdecydować co wolisz wybrać - walizkę czy latarkę :)
Poza tym sprecyzuj czego potrzebujesz: zasięgu czy rozproszonego snopu światła.
david

Post autor: david »

michal1 oczywiście że w latarkę bezdyskusyjnie ta walizka to tylko takie moje widzimisię - że fajna ale przecież to latarka jest ważniejsza. Wiesz co do modowanych ro po prostu nie wiem co jest warte uwagi. Czołowych producentów latarek po prostu znam np. olight stąd moje ukierunkowanie na ten sprzęt. Z modów to nie wiem co już wybrać bo to przecież tylko obudowy a środki to indywidualne projekty. Co do oczekiwań to zastosowanie codzienne ale także góry, wędkarstwo stąd potrzebna będzie czasem dość duża moc np. wypływanie pontonem na zalew w celu wywózki przynęty i powrotu do brzegu :)
max4max

Post autor: max4max »

david pisze:michal1 oczywiście że w latarkę bezdyskusyjnie
david pisze:Wiesz co do modowanych ro po prostu nie wiem co jest warte uwagi
Określę to tak - kupujesz seryjną produkcje - np. Olight lub rękodzieło dopieszczone, w dodatku taniej.
No ale skoro zależy Ci na znaczku na latarce, jak i na tej walizce to Twój wybór.
Jak wcześniej było pisane, w zasadzie co byś nie wybrał z modowanych ( na naszym forum) wykonanych na podstawie dobrych gotowych wyrobów, czyli poprawionych to co fabryka w serii nie robi, to dostaniesz finalnie produkt w środku lepiej wykonany niż te fabryczne olight, najczęściej lepiej świecący za niższą cenę.
Jedynie to będzie brak walizki, znaczka i zewnętrznie być może taki olight może się ciut lepiej prezentować, ale to rzecz gustu.

Zresztą widać na czym Ci zależy - dajesz pomógł temu, kto Cię utwierdza w wyborze, a nie tym co mówią prawdę i podpowiadają co lepsze.
michal1

Celował bym w takim przypadku w światło rozproszone.
-Solarforce L2P świeci najdalej, szeroki wybór akcesoriów
-Solarforce L2P 3xXP-L świeci najszerzej i najjaśniej, latarka charakteryzuje się najlepszą sprawnością
-EDC X1 3xXP-L prawie tak samo jak wyżej
-EDC X1- świeci szeroko i daleko jest najmniejszy
-Convoy z serii s jak wyżej
W wyżej wymienionych latarkach masz możliwość wyboru diody, sterownika oraz optyki.
Olight m22 Warrior - światło skupione :)
Wiesz co, ku Twojmeu zdziwieniu powiem, że mam latarkę firmy Olight ;)
Latarka fajna, jednak to jest jeden z ciekawszych modeli, który akurat przypadł mi do gustu. :) Wykonanie bardzo dobre. Jedyne co mnie denerwuje to barwa światła wpadająca w zieleń. W modowanych latarkach tego nie uświadczysz. :)
Wolałbyś mieć samochód produkowany w małych ilościach, dopasowywany do Twoich potrzeb. Czy seryjne, bardziej awaryjne auto?
Na forum jest opisanych kilka przypadków przedstawiających uszkodzone serowniki, niedoróbki w naprawdę drogich latarkach.
No cóż zrobisz jak uważasz. Przejrzyj zdjęcie w galerii, sklepiku, w Krypton.PL i powiedz jaka latarka Ci się najbardziej podoba, to wtedy pomożemy :)
maro21

Post autor: maro21 »

Może jeszcze Convoy M2?
http://www.aliexpress.com/store/product ... 40295.html
Zmienisz sterownik + diodę? Wielkość jest odpowiednia a wygląda porządnie, świeci dość daleko(np. z XPL) i w miarę szeroko(na pewno S2+ szerzej, do innych nie miałem w ręku - nie porównam). Dodam od siebie, że mi bardzo podoba się i jest połączeniem S2(szerokość świecenia) i C8(długość świecenia).
Co do oryginalnych"porządnych" wydasz dużo a tu masz za mniejszą kasę a w dodatku masz możliwość modów - w dodatku sam możesz to zrobić(przy małej znajomości lutownicy ;) ).
Ganzo G718B
david

Dziękuję Wszystkim za pomoc. Jesteście fachowcami w dziedzinie latarek i pewnie macie rację co do tego sprzętu modowanego. Troszkę poczytałem i pomyślałem o jakiejś latareczce Solarforce od Grega albo modowanym Convoyu. Bardzo dobre opinie ma c8. Polećcie od kogo kupić takiego convoya bo samemu to go nie przerobię.
david

Znalazłem jeszcze tego Pana:
http://allegro.pl/convoy-c8-stala-pigul ... 45859.html
przerabia latarki, ma duży wybór diod, driverów itd. czy ktoś już u niego kupował?
michal1

Wybierz coś ze sklepiku, na pewno się nie zawiedziesz. :)
maro21

Post autor: maro21 »

Zależy jaka wielkość Cię interesuję, pooglądaj sobie na YU porównania.
Tak jak @michal1 piszę sklepik>>>allegro lepsza porada i lepsza cena ;)
Ganzo G718B
michal1

Pewne latarki ze sklepiku, światełkowych modderów, od Grega (cafel na allegro) i Bociana też na allegro oraz z solarforce.eu.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ