Mactronic Scream 02 vs. Solarforce L2

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
cwancisz

Post autor: cwancisz »

Mam dwie latarki L2P od dwóch różnych dystrybutorów i w każdej moduł dociśnięty jest taką miedzianą podkładką, czasy nagrzewania na oko te same, no bo i parametry pracy te same.

Także Panie kolego Itcloud, nie masz się czym przejmować, tylko korzystaj z fajnego światełka jakie kupiłeś. Też się nim cieszyłem z pół roku zanim emocje opadły :)
Awatar użytkownika
Uka

Post autor: Uka »

Nie porównywał bym tych latarek, Mac jest dla mas, w ładnym opakowaniu i jest owiany legendą. Jeżeli obsługa ma się sprowadzać do wymiany baterii to jest to dobry produkt dla laików. Dobrze świeci w porównaniu do latarek, które są rowerowe i kosztują 10zł. L2P to produkt raczej profesjonalny o porównywalnej cenie.
itcloud

Post autor: itcloud »

Uka pisze:Nie porównywał bym tych latarek, Mac jest dla mas, w ładnym opakowaniu i jest owiany legendą. Jeżeli obsługa ma się sprowadzać do wymiany baterii to jest to dobry produkt dla laików. Dobrze świeci w porównaniu do latarek, które są rowerowe i kosztują 10zł. L2P to produkt raczej profesjonalny o porównywalnej cenie.
Z jednej strony masz racje: 400 vs 980 lm mówi samo za siebie. Ale może ktoś wprowadza klienta w błąd? ;) To, co zapamiętałem z lampki mactronika to naprawdę powalający efekt "woow" w porówaniu z 90% a może i więcej używanych lampek rowerowych. Przy pierwszym kontakcie z SF L2 nie byłem oszołomiony, nie było tego podniecenia, euforii, którą wyczytałem w recenzjach u kilku użytkowników tego forum. Liczyłem na coś więcej. Okazało się jednak, że następnego dnia, przy bezpośredniej konfrontacji obu lampek (swój egzemplarz screama pożyczył mi kolega) dopiero zauważyłem bezsprzeczną wyższość SF. Doceniłem to światło, funkcjonalność lampki.

Przy takiej samej cenie obu, niech mój wpis będzie wskazówką dla niezdecydowanych. Może poprzez google trafią właśnie na to forum, do tego wątku i nie ulegną marketingowi :)
Ostatnio zmieniony poniedziałek 21 wrz 2015, 21:50 przez itcloud, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Uka

Widzisz, dochodzisz do granicy.. A tutaj dziwne rzeczy się dzieją. Dwa razy droższa latarka nie generuje dwa razy więcej lumenów. Dwa razy więcej lumenów nie oznacza dwa razy jaśniej. I dlatego nie zrobiłeś dużego WOW przy nowej latarce.
cervandes

Post autor: cervandes »

W screamie robili moda na 18650? Jeszcze jak miałem tę padlinę to się bawiłem i zamiast na aaa które wystarczały na godzinę wsadzałem akku z laptopa i trzymało to 2h z groszami.

Ten temat rzecz jasna widzieli?

http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13282
Convoy S2 4C attiny25V 3,04A REF
Convoy S2 4C attiny25V 3,04A kolimator 15*90
Awatar użytkownika
Uka

ODPOWIEDZ