W moim przekonaniu zrobiłeś błąd nie kupując na ogniwo 18650. Jesli to lampka do jazdy po lesie, to szybko się przekonasz, że jej zasilanie/długość pracy jest w praktyce więcej warte ...StuffX pisze:..
Mini LED Torch 7W 2000LM CREE Q5 LED Flashlight Adjustable Focus Zoom flash Light Black Color Free Shipping wholesale
http://www.aliexpress.com/item/Mini-LED ... 85476.html
Tania latarka na AA
-
WojtekErnest
cpt.Nemo - na pewno lepiej, ale sprzęt 3x droższy + bateria i ładowarka - założenia były inne, nie miało być dobrze, miało być jak najlepiej za max 15-20 zł! Zrozum tą idee.
WojtekErnest - jeździłem już po lesie w totalnych ciemnościach, odrobina światła pozwala mi się z niego wydostając, brak na nic nie pozwala, wiec nie potrzebuje ogromu światła, ma być go tyle żeby było widać ścieżkę. Wiem co mowie. Osobna kwestia to ilość światła której nigdy za wiele, ale jak wspomniałem wyżej, nie chodzi mi tu o super jakość. To ma świecić najlepiej w podanych ramach. Poza tym chyba nie doczytałeś tematu - mam 4x eneloopy wiec nawet jak na jednym pojadę 1h, to razem mi to da 4h. Żaden las w moich okolicach nie jest na tyle długi bym się z niego nie wydostał w takim czasie.
Zrozumcie że zdaje sobie sprawę iż będzie to nie najwyższych lotów sprzęt, ale na pewno sie nie zmarnuje... poza tym zawsze mogę użyć mojej latareczki od Calineczki (na XPG R5 1T z Maritexu)
WojtekErnest - jeździłem już po lesie w totalnych ciemnościach, odrobina światła pozwala mi się z niego wydostając, brak na nic nie pozwala, wiec nie potrzebuje ogromu światła, ma być go tyle żeby było widać ścieżkę. Wiem co mowie. Osobna kwestia to ilość światła której nigdy za wiele, ale jak wspomniałem wyżej, nie chodzi mi tu o super jakość. To ma świecić najlepiej w podanych ramach. Poza tym chyba nie doczytałeś tematu - mam 4x eneloopy wiec nawet jak na jednym pojadę 1h, to razem mi to da 4h. Żaden las w moich okolicach nie jest na tyle długi bym się z niego nie wydostał w takim czasie.
Zrozumcie że zdaje sobie sprawę iż będzie to nie najwyższych lotów sprzęt, ale na pewno sie nie zmarnuje... poza tym zawsze mogę użyć mojej latareczki od Calineczki (na XPG R5 1T z Maritexu)
podpis
Kupiłeś latarkę od sprzedawcy który ma 1 komentarz. Kasy nie stracisz, bo aliexpress ma ochronę, ale czas możesz stracić. Za dolara więcej miałeś tą samą latarkę na BG, dostał byś ją za 1,5tyg.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Zaczekam. Mozliwe ze byloby lepiej (szybciej) ale nie chcę dopłacać 30% ceny. Poza tym czasami idzie przesyłka z Chin tydzień-dwa - mam wiele transakcji za sobą z Alimaciex93 pisze:Kupiłeś latarkę od sprzedawcy który ma 1 komentarz. Kasy nie stracisz, bo aliexpress ma ochronę, ale czas możesz stracić. Za dolara więcej miałeś tą samą latarkę na BG, dostał byś ją za 1,5tyg.
podpis
Ten faworyt który maciex poleca wśród tanich latarek 18650 jest wart rozważenia.
Używam jako rowerowej oraz podróżniczej na szlaku i świetnie się spisuje.
Mam ich w rodzinie kilka i jak na razie zero problemów.
Oczywiście o 2000 lumenów można pomarzyć za to mieści ogniwa zarówno zabezpieczone jak i normalne czego często brakuje w wielu o wiele droższych modowanych rozwiązaniach z forum.
Używam jako rowerowej oraz podróżniczej na szlaku i świetnie się spisuje.
Mam ich w rodzinie kilka i jak na razie zero problemów.
Oczywiście o 2000 lumenów można pomarzyć za to mieści ogniwa zarówno zabezpieczone jak i normalne czego często brakuje w wielu o wiele droższych modowanych rozwiązaniach z forum.
@Ebola: Fotki będą gdyż chce zrobić jakiś mini test. Film... mam tylko komórkę, jak będzie jakaś możliwość żeby nią zrobić film to się zrobi
@michal1:
Puki co stwierdzam że zoom nie lata, chodzi ładnie z wyczuwalnym oporem, nie skacze/trzaska na boki jak trzęsę/poruszam latarka. Latarka ma 3 tryby: Hi/Lo/strobo (mruga tryb Hi).
Kolor światła: nie jest fioletowe ani niebieskie (nie lubię tego), raczej to neutralna biel (dam później jakieś foto).
Moc: tu przydałoby się sprawdzić i porównać np czy snop widać na oświetlonym nocą asfalcie. Jak zaświecę sobie po oczach to czuje ze świeci . Można powiedzieć, że jest go tyle ile powinno być za te pieniądze; by bezpiecznie jeździć po mieście i na pewno jestem zadowolony, gdyż bałem się że będzie gorzej.
Podsumowując przesyłka dotarła w zadowalającym terminie (były co do tego wątpliwości), no i wspomniany zoom nie lata (też były obawy). Wstępnie jest dobrze (a że siedzę w pracy to nie mogę za więcej powiedzieć).
aha. p.s.
Przesyłka: koperta bąbelkowa + zawinięta w torebkę bąbelkową (dla porównania sprzęt leży na opakowaniu kremu Dove 75ml):
Kupiłem do niej tez taki uchwyt, w cenie $1,35 (czyli ok 5zł).
@michal1:
Puki co stwierdzam że zoom nie lata, chodzi ładnie z wyczuwalnym oporem, nie skacze/trzaska na boki jak trzęsę/poruszam latarka. Latarka ma 3 tryby: Hi/Lo/strobo (mruga tryb Hi).
Kolor światła: nie jest fioletowe ani niebieskie (nie lubię tego), raczej to neutralna biel (dam później jakieś foto).
Moc: tu przydałoby się sprawdzić i porównać np czy snop widać na oświetlonym nocą asfalcie. Jak zaświecę sobie po oczach to czuje ze świeci . Można powiedzieć, że jest go tyle ile powinno być za te pieniądze; by bezpiecznie jeździć po mieście i na pewno jestem zadowolony, gdyż bałem się że będzie gorzej.
Podsumowując przesyłka dotarła w zadowalającym terminie (były co do tego wątpliwości), no i wspomniany zoom nie lata (też były obawy). Wstępnie jest dobrze (a że siedzę w pracy to nie mogę za więcej powiedzieć).
aha. p.s.
Przesyłka: koperta bąbelkowa + zawinięta w torebkę bąbelkową (dla porównania sprzęt leży na opakowaniu kremu Dove 75ml):
Kupiłem do niej tez taki uchwyt, w cenie $1,35 (czyli ok 5zł).
podpis