![:)](./images/smilies/usmiech.gif)
No i jak spadnie to większy płacz będzie
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Rzucił mi się w oczy, niewiele oferuje. Z tanich to raczej tylko naze32/klon.maciex93 pisze:Czy ktoś czytał coś więcej o OpenPilot CC3D Flight Controller ?
Pół mojego miasta do wysokości chyba 1700m jest objęte strefą lotniska Wilamowo, i teoretycznie każdy lot w tej strefie należy zgłaszać i ustalać. Na szczęście mieszkam w tej drugiej połowie, więc mogę latać sobie aż do 2950m n.p.m. w górę, czyli całe niebo dla mniearekm pisze:Swoją drogą okazuje się, że całe miasto mam w CTR lotniska więc na ew. loty quadem trzeba wyjechać z 20km poza miasto
Wspomaganie systemem podczerwieni zainstalowanym w sali, mówi o tym w 1:15. Normalnie takiej stabilności nie zapewni żaden kod oparty o dane z gps. Przykładowe filmy: https://www.youtube.com/user/TheDmel/vi ... shelf_id=0piciex pisze:niesamowity pokaz stabilności lotu
Między innymi za sprawą w/w systemu. Widziałem filmy jak hexy czy octo spadają niemal jak kamień po uszkodzeniu jednej z jednostek napędowych, choć teoretycznie powinny dać radę nadal funkcjonować poprzez wyłączenie przeciwległego silnika. Kontroler lotu nie bardzo to wykrywa w takiej zwykłej konfiguracji, bo on tylko wysyła sygnał do esc i nie ma żadnego feedbacku co się z danym silnikiem dzieje. Ale jakiś bardziej rozbudowany system, czemu nie.arekm pisze:6m45s - failsafe byłby niezły z uszkodzonym śmigłem, ciekawe czy którykolwiek kontroler lotu takie coś potrafi...