1000 lumenów z wysokim CRI

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Koledzy a znacie jakieś sensowne drivery do zasilania 3-5 sztuk XM-L XT-E w szeregu? Oczywiście mowa o driverach 230V.
ptja

Post autor: ptja »

--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Nie nie o takie chodziło.
Raczej takie drivery bez obudowy nadające się do zbudowania lampy na e27.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

marmez pisze: Napięcie przewodzenia (moc pobierana = ciepło wydzielane) znacznie wyższe niż w XM-L2.

Pozdrawiam.
No tu własnie obawiałem się tego, że trzeba będzie dużo mocniej postarać się o chłodzenie, co przy oświetleniu stacjonarnym może mieć znaczenie. O ile XT-E przy 350mA ma napięcie przewodzenia 2,85V (wg Datasheet) to XM-L2 ma takie przy 700mA. Więc przy 1A w diodę, jak planuję, będzie duża różnica. Ja tam sobie zostanę przy XM-L2 bo jej barwa jest przyjemna, nie pomarańczowa, tylko przyjemnie ciepła. Problem teraz polega na tym, że kolega Marmez chyba wykupił resztę zapasów :razz: :mrgreen: tych diod z Illumn i na razie jest "backorder".
Naszymi zakupami wciągnęliśmy tez tą diodę do czołówki bestsellerów. :mrgreen: .

[ Dodano: 30 Grudzień 2014, 11:47 ]
Edit

Ktoś z Polski kupił ostatnio ok. 200 szt i już nic nie zostało, więc chyba jednak nie kolega marmez :) . Chciałbym tym samym zdementować pogłoski.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Zbychur pisze:Problem teraz polega na tym, że kolega Marmez chyba wykupił resztę zapasów :razz: :mrgreen: tych diod z Illumn i na razie jest "backorder".
Naszymi zakupami wciągnęliśmy tez tą diodę do czołówki bestsellerów. :mrgreen: .

[ Dodano: 30 Grudzień 2014, 11:47 ]
Edit

Ktoś z Polski kupił ostatnio ok. 200 szt i już nic nie zostało, więc chyba jednak nie kolega marmez :) . Chciałbym tym samym zdementować pogłoski.
Uhu hu, to nawet nie wiedziałem, że już nie są dostępne :( Ja zamawiałem przed Waszym GB, i potem już nie. to niech lepiej ta moja paczka świat zwiedzająca wróci do PL, bo nie będą mieli mi co dosłać, gdy ta zaginie :wink:, tam raptem 10, czy 11 diod, ale szkoda by ich było nie dostać :)
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
ODPOWIEDZ