Tiross ts-1151

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Pierwsze co musisz coś zrobić z dziurą w pigule, bo inaczej gra nie warta świeczki. Następnie możesz pomyśleć o jakimś kolimatorze zamiast soczewki, może uda Ci się znaleźć pasujący. Wymiana diody i sterownika byłaby raczej mało opłacalna, ale jeśli się uprzesz to po załataniu piguły możesz nad tym pomyśleć.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Marcinrys pisze:Przecież nie upieram się przy zoomie. Można tu liczyć na pomoc? Czy tylko krytykę?
Jak tu nie krytykować takiej tandety z której odpadają soczewki ? ... :twisted:

Tak jak napisano - dziura w pigule do "zatkania" tak aby LED dotykał całą powierzchnią piguły i oddawał na nią ciepło. Wskazane też jest wymiana MAPCB na coś z bezpośrednim padem termalnym.

Do tego kolimator / lustro o niezbyt dużym skupieniu. Teraz to trzeba tak złożyć, aby głowica się nie ruszała i była stała. Pytanie jak ? W sumie znając życie, wyjdzie Cie to więcej niż zakup prostej S2 z jakiegoś znanego sklepu w Chinach która jest dużo lepsza bez przeróbek niż to co masz.
ILPT
Marcinrys

Post autor: Marcinrys »

Ok. Dzięki za odpowiedź :) czyli proponujecie zakup np. conwoya c2. Gdzie kupie najtaniej? O jakich chińskich sklepach wspominałeś?? właściwie to potrzebna mi sama latarka bo mam ogniwa itd.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Pokaż jakie to ogniwa i ładowarka, bo jak dostałeś je w komplecie z latarką, to najpewniej też są do wymiany.
Marcinrys

Ogniwa 18650. Z latarką dostałem 3,7V 2000mAh, a dokupiłem Ultrafire 3,8V 5800mAh
Ładowarka 4,2V 500mA.
http://zapodaj.net/d621600eb6fde.jpg.html
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Pokaż dokładniej te ogniwa 2Ah, bo te ultrafire to od razu możesz zutylizować, mam nadzieję że te pierwsze chociaż będą uczciwsze.
Marcinrys

Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Marcinrys pisze:Co dokładnie pokazać?
Dokładnie to.
To powinny być dobre ogniwa. Te 5800mAh będą pewnie miały realnie ¼ pojemności tych 2000mAh.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ODPOWIEDZ