...facebookiem

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Pyra nie używam generalnie tego wynalazku ale zdaje się że przy wrzucaniu są zmniejszane do sensownej rozdziałki.
elektroda.pl
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

rafalzaq pisze:Z tego co mi wiadomo Adblock powoduje tylko wyłączenie wyświetlania blokowanych rzeczy. I tak się muszą ściągnąć, więc na transfer to nie pomoże. Co nie znaczy, że nie warto go instalować.
skaktus pisze:8 GB to nic szczególnego - wystarczy parę godzin na FB, trochę filmów i po wszystkim. Ja w ciągu jednego dnia, szukając na necie np. informacji o produkcie X, oglądając trochę filmów, potrafię pobrać 50 GB danych, gdzie spora część to filmy, fotografie itd.
Z internetu korzystam głównie ja z bratem. Wydawało mi się, że korzystamy z niego dość intensywnie. Licznik pobranych danych w ruterze pokazuje prawie 50 GB za zeszły miesiąc i trochę ponad 30 GB w tym miesiącu. W to trzeba wliczyć m.in. ściąganie gier na steamie. Z facebooka praktycznie nie korzystamy.
Taką ilość danych pobieram rzadko kiedy. Najczęściej jest to 5 - 10 GB w ciągu dnia, gdzie słucham radia internetowego itd.
Mały test - wejście na dwie strony kwejka - 8 MB.
Samo wejście na FB - kolejne 9 MB.
ILPT
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Ja bym przeszukał kompa Combofixem i dla pewności Malwearbytes'em, bo raczej coś mi tu zalatuje na pasożyta. Sam FB nie mam ale często jestem proszony na przeglądnięcie kompa, tego czy tamtego bo coś net muli. Najczęściej MB znajduje po kilkaset syfów, a combofix też ma loga na kilka stron i to raz na miesiąc co najmniej. Po za tym, osoba niedoświadczona, bardzo łatwo pozwoli zainstalować się jakiemuś programowi, zwłaszcza pochodzenia z FB i wtedy trzeba listę programów przejrzeć i też jest zawsze kilka pozycji do odinstalowania.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Komputery sprawdzone, cały numer polega na tym, że sobie sprawdzałem ilości pakietów przesłanych podczas przeglądania różnych stron, i fb mnie po prostu zamurował...
Na razie jest lepiej po wyłączeniu tych wszystkich filmów i gier.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ODPOWIEDZ