metalohalogeny R7s i zapłonniki

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Instalowałem bliźniacze oprawy tylko szare u mnie w zakładzie, generalnie służą do doświetlenia pojedynczych stanowisk. Działają wszystkie bez zarzutu, od ponad 2 lat zapalane codzienie, a nie mają wcale łatwo. Teraz już nie, ale jeszcze pół roku temu nękały nas stale nagłe spadki napięcia, kiedy kolega uruchamiał starą ruską tokarkę o uchwycie 1300mm, nie ma ona falownika, silnik 24kW. Rozruch powodował, że gasły wszystkie lampy 400W tylko właśnie te 150-tki wytrzymywały. Można poszukać tańszych bo wszystkie są takie same, łącznie z układami w środku (takiego Kanluxa też mamy).

Ja kupowałem dokładnie od tego sprzedawcy
http://allegro.pl/oprawa-lampa-metaloha ... 22483.html ,

Brałem wtedy białe (szare) bo były o 20 zł tańsze od czarnych, ale i tak wtedy kosztowały 160zł/szt. Przy większej ilości można sie potargować bo ja też dostałem wtedy jakąś zniżkę. Poza tym gość wie co sprzedaje i potrafi odpowiedzieć na pytania. Świecą dość szeroko i bardzo przyzwoita jakość.
Ostatnio zmieniony czwartek 18 wrz 2014, 21:03 przez Zbychur, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Zbychur, pięknie Ci dziękuję! :) A jak ta lampa zachowuje się po całkowitym braku prądu? Trzeba biegać wyłączać prąd czy po powrocie sama się uruchomi? Tu na wiosce takie zaniki się niestety zdarzają częściej niż bym chciał.
Twoja propozycja brzmi bardzo zachęcająco :-)
Idę pisać:-)
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Calineczka pisze:pięknie Ci dziękuję!
Bardzo proszę
Calineczka pisze:A jak ta lampa zachowuje się po całkowitym braku prądu?
Lampa nie próbuje odpalić się na siłę, tzn nie ma jakiegoś stroboskopu, po prostu po pewnym czasie odpala normalnie (jak ostygnie, jakieś 10-12 minut, nie mierzyłem nigdy czasu dokładnie), także tu jest OK. Układ elektromagnetyczny oczywiście, przyklejony do obudowy, nie jest jakoś szczególnie hałaśliwy, tylko waga spora bo to ok. 4kg waży.
ODPOWIEDZ