UltraFire A10 HA-III Cree Q5-WC

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
foxx

Post autor: foxx »

pawelsz pisze:pogadaj z Mar3 - przetoczy Ci pigułę i wtedy drivery 17mm wejdą (na styk, ale wejdą)
z driverami o średnicy <17mm zawsze był problem
a o ile trzeba przytoczyc? ewentualnie jaka jest srednica tego otworu przed modyfikacja? nie mam tokarki, ale jezeli to nietrzeba jakos duuuzo przytoczyc, to troche bym to poszlifowal ze srodka wiertarka z odpowienim narzedziem... tak na oko to by mialo byc OK, bo i tak te scianki sa dosyc cienkie, czyli niema tam duzo materialu...
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

coś koło 1-1.5mm trzeba przetoczyć + lekko body trzeba sfazować, żeby driver nie zahaczał o body, w sumie da się pewnie dremelem, ale to zabawa a i precyzja duża jest wymagana- po operacji zostaje bardzo cienka ścianka piguły
foxx

Post autor: foxx »

zdazylem zamowic zanim przeczytalem Twoj post, ale dzieki. Jakos sie pobawie
specmisiek

Post autor: specmisiek »

pawelsz pisze:pogadaj z Mar3 - przetoczy Ci pigułę i wtedy drivery 17mm wejdą (na styk, ale wejdą)
z driverami o średnicy <17mm zawsze był problem
pawelsz-chcąc-niechcąc ; :wink: powinienem Ci bardzo podziękować... mar3 jest mistrzem... Przynajmniej w ,,obróbce" co poniektórych latarek (a może wszystkich-ale aż tak dobrze to chyba nie ma :wink: ) W każdym razie z moimi latareczkami jest super... Moge tylko pieśni pochwalne śpiewać... :smile: Pozdrawiam serdecznie i dziękuję.. :grin:
niech stanie się jasność
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

Wczoraj i do mnie doszło to światełko.

Jakość wykonania nie najgorsza, choć c2 ha III dużo lepiej wykonane.
Tak jak w tej recenzji mam drobne ubytki w powłoce, gumka GITD miała za bardzo przycięty cypek przez co bardzo ciężko się odpalało. Driver przysmarkany do modułu dwoma kropkami cyny.

Dioda o zimnym zabarwieniu, na tym nowym chipie EZ900 o zmniejszonej powierzchni, przez co nieźle się skupia.

Wymieniłem od razu sterownik na sku 15880 z zworą na 1A. Daje to z metra około 4000 lux i bardzo dziwią mnie niskie wyniki z tej recenzji. Oczywiście 4k lux na li-ion.
Na paluszku zauważalnie ciemniej, ale nadal sporo użytecznego światła.

Żeby wsadzić driver podtoczyłem moduł dremelkiem i podpiłowałem brzegi samego sterownika.
Sterownik wszedł dość głęboko, więc nie musiałem nic innego przerabiać.
ODPOWIEDZ