Lampy uliczne LED a sodowe

....nie pasujące gdzie indziej...
fotorondo

Post autor: fotorondo »

amisiek pisze:Świeżo otwarty McDonald's przy Wale Miedzeszyńskim.
W którym miejscu dokładniej.

Mieszkam na gocławiu i z synem na frytki pomykamy na Ostrobramską zawsze :)
Marcin S.

Post autor: Marcin S. »

Tuż przed skrzyżowaniem z Traktem Lubelskim. Daleko od Gocławia.

Pzdr. off-topicznie
Marcin S.
amisiek
Kontakt:

Post autor: amisiek »

W metryce drogowej nie tak źle - z Gocławia na Wał i rura prosto, tuż przed rondem na końcu dwupasmowej części Wału jest zjazd na światłach. Ewentualnie mozna wcześniej przy ostatnim zakręcie, tam, gdzie czasami stoją miśki z suszarką.
Tak na marginesie to przy okazji obejrzyj jak precyzyjnie jest oświetlony Wał Miedzeszyński, tam jest ładne odcięcie i światło prowadzi kierowcę. Nic dziwnego, tam są jedne z najlepszych opraw sodowych (Siteco SR), drogie, ale dobre. Podobne porównanie można zrobić na wyremontowanej części ulicy Wilanowskiej od Sobieskiego do Sikorskiego/Dolinki Służewieckiej. Gdyby pojechać dalej Wilanowską pod górę, widać różnicę w jakości światła. Moc opraw jest taka sama (250W i 400W), ale kolosalną różnicę zawdzięczamy nowoczesnej optyce i innemu rozmieszczeniu latarni.
Dzięki za uznanie, wrzucę potem krótką relację z produkcji lamp wyładowczych. To już materiał historyczny bo żadnej lampy metalohalogenkowej nie produkuje się na terenie Polski od zera, od materiałów. Jedynie importuje jarzniki i zatapia w zewnętrznym balonie.
zbyszek99

Post autor: zbyszek99 »

Witam

W ostatnim czasie zakupiłem 4 98 wattowe lampy uliczne LED i zamontowałem je na parkingu. Nie powiem, dają niesamowite światło. Wczesniej miałem te stare lampy sodowe i szczerze mowiac w porównaniu do tych ledowych to totalne dno. Jeżeli chodzi o barwę światła to kupilłem białe zimne. Są nieźle wykonane i mają diody firmy bridgleux a zasilacze mean wella. Długo się zastanawiałem czy wymieniać zwykłe lampy na ledy. Przekonał mnie znajomy, który u siebie na parkingu też zamontował lampy ledowe. Długo szukałem najlepszej oferty, w internecie jest tego od... groma. Jak narazie jestem z tego zakupu zadowolony i naprawdę polecam.
PS. Z tego co kojarze to firma nazywała sie emka led czy jakoś tak . Goście są profesjonalni i indywidualnie podchodzą do klienta. Z wysyłką też nie ma problemów i przede wszystkim towar jest zgodny z opisem :-)
Ostatnio zmieniony czwartek 25 cze 2015, 19:09 przez zbyszek99, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Ale żeś poleciał reklamą, jeszcze pierwszy post i napisane jak w książce szkoleniowej. Dziwnym trafem firma leży niedaleko ciebie.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
tre33

Post autor: tre33 »

Słaba ta książka :razz:
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Zbyszek99, mógłbyś wrzucić zdjęcia, jak wygląda plac z nowymi lampami?

Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Podejrzewam, że to pierwszy i ostatni post, ale zawsze mogę się mylić.
U mnie ostatnio zamontowali dużo latarni LED i wrażenia raczej kiepskie.
Strumień światła dość wąski i mocno ukierunkowany.
Przy starych lampach sodowych jest dość jasno w dużym promieniu odległości od latarni.
W przypadku latarni LEDowych jasno jest praktycznie tylko bardzo blisko latarni i jej wąskiego strumienia światła.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

W firmie zamontowali kilka lamp zewnętrznych o mocy 128W każda. Świeci to dosyć przyzwoicie, oczywiście całkiem inny rozkład światła niż stare oświetlenie. Bardziej jednolicie oświetlony teren, cena z 2.5 raza większa niż to co przedstawia zbyszek99. Jakaś optyka jest, całość nawet dosyć się grzeje. Wszystko z profili aluminiowych poskładane.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

W mojej mieścinie wymienili już chyba większość jak nie wszystkie lampy na ledowe. Wrażenie w pierwszych dniach - spoooro mniej światła, węższy strumień tak że nie pokrywa przestrzeni pomiędzy latarniami tak jak przy poprzednich lampach. Potem się człowiek przyzwyczaił i jest ok. Barwa bardzo przyjemna, naturalna. Potem zapytam koleżki co to je montował o model/typ tych lamp bo na google grafika nie mogę tego znaleźć, ale z tego co widzę przez okno to chłodzenie mają niegłupie.

A jeśli chodzi o lampy sodowe... na pobliskich garażach jakiś mózg zainstalował lampy sodowe włączane... czujką ruchu. Czas jest chyba ustawiony na najkrótszy z możliwych, więc lampa nawet nie ma szans na rozruch i od razu gaśnie. A świeci to wtedy na prawdę mizernie no i prądu ciągnie więcej, nie wiem też czy takie pstrykanie nie skraca sporo ich żywotności.
ODPOWIEDZ