Szperacz do 50$
@0612, dzięki za odpowiedź Ładnie się prezentuje, jednak jest niedostępna na FT. Swoją drogą ja wolę używać convoya C8 do świecenia pod nogi, bo w najniższym trybie daje sporo światła, S2 niestety wypada słabiej w trybie 5% ( pewnie ze względu różnicy driverów - 2,8A vs 2,1A ).
@Zbychur, w takim razie wezmę tego hosta Tylko zastanawiam się jaki sterownik zastosować, skoro piszesz, że ten host jest mniejszy i lżejszy od S2. Driver 6*AMC chyba będzie zbyt mocny? Brać 5* czy 4*. Dużo straci na ilości światła przy 4*AMC?
@Zbychur, w takim razie wezmę tego hosta Tylko zastanawiam się jaki sterownik zastosować, skoro piszesz, że ten host jest mniejszy i lżejszy od S2. Driver 6*AMC chyba będzie zbyt mocny? Brać 5* czy 4*. Dużo straci na ilości światła przy 4*AMC?
lobudek, Jeśli będziesz używał z głową to możesz dać 5xAMC ale trzeba uważać, bo choć ładnie odprowadza ciepło to jednak tryb max na zewnątrz polecam lub krótko trwale w pomieszczeniach i nie zostawiać w trybie maks zbyt długo w bezruchu. Lampka mocno grzeje. Ja mam akurat 5xAMC i XM-L2 (ponoć U2 4C), i daje ładnie czadu, w zasięgu szału nie ma ale na rower czy EDC światła masa i lepiej niż Convoy S2. Jeśli mój S2 jutro wróci z wypożyczenia, to zdjęcia porównawcze z nią zrobię.
Niech cię nie zwodzą proporcje, reflektor w L5 jest spory i nieźle skupia światło. Warrior ma 3 małe reflektorki, przez co światło jest bardzo rozproszone. 3 ale spore reflektorki ma Shadow SL3:lobudek pisze: Ten convoy l5 jakoś mnie nie przekonuje-ma stosunkowo mały reflektor. Warrior już trochę lepiej się prezentuje.
Faktycznie ten XINTD X3 całkiem ładnie się prezentuje no i cena nie przesadzona.
http://www.fasttech.com/product/1457800 ... 1300-lumen
Faktycznie ma jakieś 1500 lm, ale przez małe wymiary (i ciepło) latarka ogranicza jasność po ok. 5 minutach.
Jak wybierzesz X3 mod nie będzie potrzebny.
Różnica w reflektorach jest dużo większa - SL3 szczelniej wykorzystuje głowicę, do tego mocniej na siebie zachodzą i przede wszystkim są duuużo głębsze. Różnica w skupieniu jest znaczna.dsk pisze:phantom, różnica w wielkości reflektorów między Warriorem a SL3 oczywiście jest, ale nie aż taka, żeby pisać o jednych małe, a o drugich spore. Warrior ma głowicę 57mm, a SL3 64mm. Różnica w reflektorach jest pewnie podobnego rzędu.
http://www.fasttech.com/products/1601/1 ... ed-flashli i do tego jeszcze jedna dioda xm-l2 na wymianę
Ta latarka police 3W to badziew, warta nie więcej niż 2 zł, odpuść ją.
Ta latarka police 3W to badziew, warta nie więcej niż 2 zł, odpuść ją.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Kurcze, ale wtedy 10$ będzie przekroczone, a kuzyn nie chciał przekraczać tych 10$. No ale zobaczę co powie.
A tą małą za 1,78$ w takim razie odpuszczę jak szajs.
edit:
Jeden kolega polecił mi shadow TC500, co o niej myślicie? Ma dużą przewagę nad XinTD X3 w kwestii zasięgu? Warta dopłaty 20$? Szkoda, że niema jej na FT...
A tą małą za 1,78$ w takim razie odpuszczę jak szajs.
edit:
Jeden kolega polecił mi shadow TC500, co o niej myślicie? Ma dużą przewagę nad XinTD X3 w kwestii zasięgu? Warta dopłaty 20$? Szkoda, że niema jej na FT...
Ostatnio zmieniony środa 19 lut 2014, 13:05 przez lobudek, łącznie zmieniany 1 raz.