Dioda do projektora
Uparłem się na LEDa więc będzie LED
Widziałem taki oto filmik
Jak pisze autor zastosował tam SSC-P7 na prądzie 2.1A czyli jakieś 7W,
więc gdyby wcisnąć tam np. MT-G to powinno się dać wyświetlać coś przy normalnym oświetleniu
Możecie jakiś sklep, albo odrazu jakąś soczewkę lub reflektor który miał by w miarę równomierny rozkład światła tak żeby nie brakowało światła w rogach itp
Widziałem taki oto filmik
Jak pisze autor zastosował tam SSC-P7 na prądzie 2.1A czyli jakieś 7W,
więc gdyby wcisnąć tam np. MT-G to powinno się dać wyświetlać coś przy normalnym oświetleniu
Możecie jakiś sklep, albo odrazu jakąś soczewkę lub reflektor który miał by w miarę równomierny rozkład światła tak żeby nie brakowało światła w rogach itp
W maritex.com.pl prawie na pewno były jakieś reflektory do MT-G2, ale czy rozmiary i skupienia odpowiednie to nie wiem. Kompletnie nie wiem jak powinno być ukierunkowane światło do takiego projektora Ostatnie z jakimi miałem do czynienia, to były do przeźroczy [nie licząc, Włącz projektor, podłącz komputer, ustaw ostrość, wyłącz ]
Uuu. I pewno światło padając na tę powierzchnię powinno być możliwie równoległe (nie rozpraszać się zbytnio). Dobrze myślę?dominos96 pisze:Niecałe 3cm
Aż żałuję, że nie mam przy sobie mojej prowizorki na MT-G2 (u rodziców 200km dalej została), chętnie bym się pobawił czym mam, żeby sprawdzić, jak to da się skupić tak.
32" na filmiku nie powala, do tego kamera też przekłamuje. Powalających efektów bym się nie spodziewał,
poza tym dla 30" obrazu nie warto się bawić projektory są po to, żeby był duży obraz, ale jak kto woli
U mnie przy oryginalnej lampie mam obraz ok 100" i jak jest całkiem jasno, to obraz jest bladziuchny, a co tu dopiero dla LEDa którego jasność jest 10 krotnie mniejsza.
poza tym dla 30" obrazu nie warto się bawić projektory są po to, żeby był duży obraz, ale jak kto woli
U mnie przy oryginalnej lampie mam obraz ok 100" i jak jest całkiem jasno, to obraz jest bladziuchny, a co tu dopiero dla LEDa którego jasność jest 10 krotnie mniejsza.