Modyfikacja C3 Cree XP-E R2 248-Lumen 3-Mode , 1*AA /14500
lobudek,
www.fasttech.com/p/1425001 Tak - na 16 mm
www.fasttech.com/p/1425001 Tak - na 16 mm
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Jako że też mam tą latarkę i nudzi mi się wrzucam wykres zależności prądu diody od napięcia zasilania.
Na osi pionowej prąd [mA] na poziomej napięcie zasilania [V].
Gdyby ta latareczka była na 2xAA była by piękna stabilizacja.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Czy driver to nie przypadkiem PAM2805 ?maciex93 pisze:Jako że też mam tą latarkę i nudzi mi się wrzucam wykres zależności prądu diody od napięcia zasilania.
[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_52f94c4ab431e2884.jpg]Obrazek[/url]
(wykres niemal identyczny z tym z PAM2805 datasheet)
Pozdrawiam
ericandor, tryby włączają się losowo, przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie. Nawiasem mówiąc to led przy ogniwie 14500 nie na lekkiego życia.
Dzisiaj dotarła do mnie mała żółta paczuszka wiadomego pochodzenia. W C3 został założony kolimator, który po drobnych modyfikacjach średnicy (ścięcie rantu) pasuje idealnie. Dioda została oryginalna i w związku z tym widać odcięcie światła, myślę że przy xml-l'u powinno być lepiej. Zostawiłem podkładkę centrującą, ale pasuje sprawdzić rozkład światła bez niej.
Edit. Niewielka zmiana po usunięciu podkładki. Pasuje dolutować do sterownika blaszkę mosiężną, dla poprawnego docisku ogniwa.
Dzisiaj dotarła do mnie mała żółta paczuszka wiadomego pochodzenia. W C3 został założony kolimator, który po drobnych modyfikacjach średnicy (ścięcie rantu) pasuje idealnie. Dioda została oryginalna i w związku z tym widać odcięcie światła, myślę że przy xml-l'u powinno być lepiej. Zostawiłem podkładkę centrującą, ale pasuje sprawdzić rozkład światła bez niej.
Edit. Niewielka zmiana po usunięciu podkładki. Pasuje dolutować do sterownika blaszkę mosiężną, dla poprawnego docisku ogniwa.
Dostałem z FT jakiś czas temu C3 SS i tym razem startują w H . Więc to pewnie zależy od wersji driver'a... musiała być jakaś "wyjątkowa" bo PAM2803 nie ma oficjalnie wersji która startuje w STROBE.Jacek318 pisze:ericandor, tryby włączają się losowo, przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie. Nawiasem mówiąc to led przy ogniwie 14500 nie na lekkiego życia.
Ericandor
[ Dodano: 14 Grudzień 2014, 22:12 ]
Czy na 14500 działają tryby ?
Jeśli działają to czy to normalne dla PAM280x że dla Vin > Vf tryby działają ?
Jeśli to nie jest normalne (bo np. robi się DD), to jak jest to zrobione ?
(rzucił mi się w oczy dodatkowy tranzystor w tym driverze, a gdzieś w internecie widziałem sztuczne podnoszenie Vf przez dodanie dwóch diod prostowniczych w szeregu z LED)
Pozdrawiam
[ Dodano: 24 Styczeń 2015, 14:01 ]
Na 14500 tryby nie działają, jest tylko H (co było do przewidzenia )