Latarka MOD do 130zł.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
etylinek

Post autor: etylinek »

krzycho_,
Hm.. czyli nie mam prawa wyrazić swojego odczucia/zdania? Nie przesadzasz? Nikogo nie miałem zamiaru obrażać i myślę że Pyra mniej się tym przejął niż Ty..
Pyra pisze:Niestety jest tak, że tryby w tej postaci (AMC i PWM) to zło konieczne.
I to w moim mniemaniu jest konkretna odpowiedź. Wybacz Pyra, jednak piszesz do laika dla którego wszystko jest liniowe.
Pyra pisze:I tu jest podstawowy problem, nie ma takiej latarki, albo masz wyścigówkę, albo ciężarówkę.

Ok, załóżmy zatem że latarka ma służyć do zabawy na rowerze MTB i pieszo w lesie, czyli jasność i szeroki kąt.

Latarka raczej sporadycznie może wylądować w kieszeni, do noszenia na co dzień wystarczy mi XML w breloczku.

Czy w powyższym wypadku możesz zaproponować coś lepszego niż Convoy M1/M2
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

etylinek pisze:Hm.. czyli nie mam prawa wyrazić swojego odczucia/zdania? Nie przesadzasz? Nikogo nie miałem zamiaru obrażać i myślę że Pyra mniej się tym przejął niż Ty..
Widzisz my Tu tworzymy forum od lat , Ty wpadasz wczoraj i odrazu oskarżasz kolegę o nabijanie postów.

Chyba rozumiesz że może mi się nie podobać taka atmosfera :razz:
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
etylinek pisze:Czy w powyższym wypadku możesz zaproponować coś lepszego niż Convoy M1/M2
W sumie to proponował bym rozpatrzyć polecaną ostatnio Convoy C2, pobawiłem się nią trochę i powiem, że świeci zacnie (wersja 2,1A) i zupełnie wystarcza do jazdy po lesie, no powiedzmy, że nie wyczynowej, ale tu 2,8A też różnicy nie zrobi.
Jeśli chodzi o szerokość spota, to jest pewna metoda... regulacja odległości od ogniskowej reflektora. Można to zrobić wyjmując lub dodając podkładki pomiędzy diodą i reflektorem. Działa to w ograniczonym zakresie, jednak jest zauważalne.

Napiszę jeszcze to co zawsze doradzam, sprawdzenie organoleptyczne. Spróbuj poszukać kogoś w Łodzi dysponującego takimi latarkami i poświeć sobie, może się zdarzyć, że wybierzesz coś innego niż polecane...
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony środa 28 sie 2013, 08:02 przez Pyra, łącznie zmieniany 1 raz.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
max4max

Post autor: max4max »

etylinek pisze:Z podanych Convoy rozważam wyłącznie M1/M2. Dwie pozostałe to takie pypcie małe ;)
I te "pypcie" świecą całkiem konkretnie i nie powiedziane, że gorzej od M1/M2

P.S.
"kogoś w Łodzi" :mrgreen:
Przepraszam za offtop :)
etylinek

Post autor: etylinek »

max4max pisze:I te "pypcie" świecą całkiem konkretnie i nie powiedziane, że gorzej od M1/M2
Tu nie chodziło o siłę świecenia, tylko zwyczajnie są za małe i takie jakieś nijakie :)
ODPOWIEDZ