Smartphone Charger Powered by Fire
Na dwóch sporych modułach termoelektrycznych przymocowanych do solidnego radiatora mój kolega ładował bez problemu akumulatorki AA, które potem wkładał do Motoroli CD160. Ze świeczki było mniej niż 100mA, na większym płomieniu więcej. Po zrobieniu wstawki, którą podkładało się pod garnek z wodą, razem z gotowaniem wody było już całkiem solidne ładowanie (nieco poniżej ampera na 5V - całkiem solidna moc jak na takie cos). Rosjanie sprzedają takie garnki, ale ciężko kupic.
Przedwczoraj skończyłem "plecak solarny" wstępne pomiary 0,75-1,3A 5,4V w słońcu podczas ładowania li-ona niestety dziś słońca było jak na lekarstwo 30mA dało się jedynie wycisnąć...
Jak jesteście zainteresowani mogę opisać coś więcej w osobnym temacie.
Wracając do tematu -chyba lepiej by się sprawdziła maszyna parowa i dynamo.
Jak jesteście zainteresowani mogę opisać coś więcej w osobnym temacie.
Wracając do tematu -chyba lepiej by się sprawdziła maszyna parowa i dynamo.
A tak z ciekawości, skoro idzie się w dzicz na survival na tydzień czy dwa, to po kiego grzyba komu telefon?
Latarka przy tej zabawie też jest nie po to, aby świecić nią przez całą noc, lecz do sytuacji awaryjnych - zagrożenie zdrowia itp.
A jeśli to nie tygodniowy survival i śpimy w schronisku, to...
Latarka przy tej zabawie też jest nie po to, aby świecić nią przez całą noc, lecz do sytuacji awaryjnych - zagrożenie zdrowia itp.
A jeśli to nie tygodniowy survival i śpimy w schronisku, to...
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)