Problem z elektroniką i kablem czołówki Petzl Myo XP

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Tak też niby można ale taka spirala lubi się rozciągnąć na stałe z czasem i po mocniejszym "szarpnięciu". Są też samochodowe zasilacze do telefonów, nawigacji itp - niektóre się dobrze nadają do zastosowania zamiast oryginalnego przewodu Petzla.
Awatar użytkownika
Browar

Post autor: Browar »

Udało się :!:
Wypatentowałem piękną i mocną spiralkę, podpatrzyłem tylko patent na wzmocnienie jej sprężystości.
Teraz będzie spirala z dwóch znakomitych przewodów LifY 0,5mm2 :)
pozdrav
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

ElSor pisze:Tak też niby można ale taka spirala lubi się rozciągnąć na stałe z czasem i po mocniejszym "szarpnięciu".
Jeżeli mówisz o metodzie z termokurczkami, to też się tego obawiałem, ale póki co, od kwietnie się nie rozciągnęła - może temu, że normalnie na głowie nie mam jej naciągniętej.

Browar, opisz proszę więcej o podpatrzonym patencie, też bym chciał znać na przyszłość.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
Browar

http://www.youtube.com/watch?v=Q_9sTT4P ... ure=relmfu
Discovery podpowiedziało :)
Chodzi o odwrócenie skrętu przewodu, ok 3,47min na tym filmie ale cały jest godny uwagi. Zastosowałem, działa jak złoto ;)
pozdrav
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Browar, Dzięki, sprytne :)
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
Browar

Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Mam kilka sterowników od różnych Petzli - Myo XP, Tikka + itd. Czy jest możliwe w miarę łatwe przerobienie takich drajwerków na stabilizowane np przez dołożenie AMC-ków? Ktoś może chodził koło tego tematu?
pozdrav
ODPOWIEDZ